G. Landsbergis dalyvaus neformaliame užsienio reikalų ministrų susitikime Lisabonoje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUS NEFORMALIAME UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRŲ SUSITIKIME LISABONOJE

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis gegužės 26-27 dienomis Lisabonoje (Portugalija) dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų (Gymnich) susitikime, kurį rengia šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Portugalija.

Susitikime, kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija, ministrai daug dėmesio skirs įšaldytiems konfliktams Rytų partnerystės regione, tarsis dėl didesnio ES vaidmens, siekiant ilgalaikių ir tvarių sprendimų, ypač turint omenyje dabartinę geopolitinę situaciją regione.

Lietuvos užsienio reikalų ministras ketina iškelti savalaikio ES atsako klausimą dėl naujausio įvykio Rytų kaimynystėje – beprecedenčio priverstinio civilinio lėktuvo Minske nutupdymo, sukėlusio didžiulę grėsmę lėktuvo keleiviams ir civilinei aviacijai.

„Pastarosiomis dienomis visų dėmesys sutelktas į Baltarusiją, tačiau negalime nepastebėti destruktyvaus Rusijos vaidmens Rytų kaimynystėje, visuose regiono įšaldytuose konfliktuose. Nors Rusija pristato save kaip mediatorę, iš tiesų ji yra šių konfliktų dalis ir iniciatorė, siekianti bet kuria kaina išlaikyti savo įtaką regione. Todėl kaip atsvarą būtina sustiprinti ES vaidmenį Rytų kaimynystės šalyse“, – sakė G. Landsbergis, prieš vykdamas į neformalią ES Užsienio reikalų tarybą.

Ministrų susitikime taip pat bus kalbama apie ES Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją ir ES-Afrikos santykius. ES užsienio reikalų ministrai susitiks su Jordanijos kolega Aymanu Safadiu, su kuriuo aptars situaciją Artimuosiuose Rytuose bei taikos ir stabilumo regione užtikrinimo galimybes.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SIMBOLIŠKA...

Londonas nuo seno garsėjo savo vidaus ir užsienio niekšiškomis intrigomis. Skotland Jardas - turi senas tradicijas...Gaila, kad jos buvo ir yra NIEKŠIŠKOS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS