G. Landsbergis: ES atvirumas ir Moldovos ryžtas sukuria jai „galimybių langą“ Bendrijoje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: ES ATVIRUMAS IR MOLDOVOS RYŽTAS SUKURIA JAI „GALIMYBIŲ LANGĄ“ BENDRIJOJE

  • 9

Kišiniovo tvirta politinė valia ir Europos Sąjungos (ES) šalių atvirumas atveria Moldovai „galimybių langą“ dėl jos ateities Bendrijoje, po susitikimo su prezidente Maja Sandu sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Kaip ketvirtadienį informavo Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis susitikime su Moldovos vadove pabrėžė, kad nepaisant Rusijos pastangų destabilizuoti vidaus situaciją šalyje, Moldovos ateitis neišvengiamai yra Europoje.

„ES šalių solidarumas su Moldova – ypatingai svarbus dėl grėsmę keliančios Rusijos politikos regione. Tvirta politinė valia Kišiniove ir ES atvirumas atvėrė galimybių langą, kuriuo būtina pasinaudoti neatidėliojant“,  – teigė G. Landsbergis.

Pasak URM, susitikime su M. Sandu taip pat aptartas Moldovos progresas, įgyvendinant Europos Komisijos įvardytas rekomendacijas, siekiant derybų dėl ES narystės pradžios bei šalyje vykdomos reformos teisingumo, saugumo ir gynybos sektoriuose, kova su korupcija.

„Rusija ir toliau siekia destabilizuoti vidaus situaciją Moldovoje ir sutrukdyti jos eurointegracinius siekius, todėl privalome tikėti Moldovos europine ateitimi. Džiaugiuosi, kad tapusi Europos Sąjungos šalimi kandidate, Moldova tvirtai žengia reformų keliu ir konsoliduoja politinio elito pastangas siekti tikslų kelyje į ES integraciją“, – teigė ministras.

G. Landsbergis Moldovoje lankosi kartu su Šiaurės-Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais.

Ketvirtadienį ministrai taip pat susitiko su Parlamento pirmininku Igoriu Grosu, Ministru Pirmininku Dorinu Receanu (Dorinu Rečianu), užsienio reikalų ir Europos integracijos ministru Nicu Popescu (Niku Popesku) ir kitais pareigūnais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Kandidatės į ES statusas Moldovai kartu su Ukraina suteiktas pernai birželį.

Pernai vasarį Rusijai užpuolus Ukrainą, kaimyninėje Moldovoje padaugėjo neramumų – šalis susiduria su energetiniais iššūkiais, antivyriausybinėmis demonstracijomis. Kišiniovas kaltina Maskvą įtampos Padniestrėje didinimu.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: ES atvirumas ir Moldovos ryžtas sukuria jai „galimybių langą“ Bendrijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

įvairaus

formato langų yra ............... kai kas net pro rūsio langą stengiasi išlyst

Kaunietis

Geriau nuvažiuotų kupriui pampersus pakeisti

Kad tik

neiskristu pro ta langa,kaip Jugoslavija! O galimybes tokios,kad jau pusmeti negali tos Sandu atgal i Amerika ispasolvonyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS