G. Landsbergis: ES reikalinga aiški ir vieninga nelegalių migrantų grąžinimo politika | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: ES REIKALINGA AIŠKI IR VIENINGA NELEGALIŲ MIGRANTŲ GRĄŽINIMO POLITIKA

  • 12

Europos Sąjungai (ES) būtina vieninga ir koordinuota nelegalių migrantų grąžinimo politika, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Pirmadienį ES užsienio reikalų taryboje Briuselyje jis kolegas informavo apie situaciją Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, padidėjus neteisėtų migrantų srautams.

„Lietuva dėkinga sąjungininkams už dėmesį, supratimą ir solidarumą. Jau artimiausiu metu mus pasieks dar daugiau sąjungininkų pagalbos – atvyksta ir pareigūnai, ir technika. Vis dėlto tik labai aiški ir vieninga ES nelegalių migrantų grąžinimo politika gali iš esmės užkardyti kelią nusikalstamoms grupuotėms ir režimams išnaudoti nelegalią migraciją savo tikslams. Europos žinia turi būti trumpa ir tiksli – nelegaliai į ES patekę asmenys, kuriems negali būti skiriamas pabėgėlio statusas, bus grąžinti į savo kilmės šalis“, – sakė Gabrielius Landsbergis.

URM nuotr.

Jis akcentavo, kad reikia aktyvaus Europos Komisijos bei Europos sienų ir pakrančių apsaugos tarnybos „Frontex“ įsitraukimo ne tik vykdant ES išorinės sienos apsaugą, bet ir teikiant humanitarinę pagalbą migrantams, bendradarbiaujant su neteisėtos migracijos kilmės šalimis, vykdant grąžinimą ir readmisiją, neatmetant ir perkėlimo galimybių ateityje.

Lietuvos diplomatijos vadovas kolegoms Briuselyje akcentavo, kad remiamas Maskvos, Baltarusijos režimas užsiima neteisėta migrantų kontrabanda ir rengia precedento neturinčią hibridinę ataką prieš Lietuvą ir ES.

Anot G. Landsbergio, atidaręs naują Rytų Europos nelegalios migracijos kelią, pasinaudodamas pabėgėliais, „Lukašenka siekia didinti spaudimą ES ir Lietuvai, griežtai kritikuojančiai plataus masto žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, pakeisti ES poziciją dėl sankcijų“.

„Kartu išbando ir ES veiksmų efektyvumą ir vienybę“, – sakė jis.

Kartu išbando ir ES veiksmų efektyvumą ir vienybę.

G. Landsbergis pasiūlė gilinti ekonomines sankcijas Baltarusijos režimui ir rengti penktąjį sankcijų paketą, kol Lukašenka nesustabdys neteisėtos migracijos srautų.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje iš viso sulaikyti 1676 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra daugiau kaip dvidešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020-uosius.

Dėl to Lietuvos Vyriausybė yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: ES reikalinga aiški ir vieninga nelegalių migrantų grąžinimo politika
  • G. Landsbergis: ES reikalinga aiški ir vieninga nelegalių migrantų grąžinimo politika
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pertekliniai kostiumuoti

Butina ATSTUMTI nuo musu sienos isilauzelius vandens srovemis ;kaip tai vykdoma visose ES valstybese su nusikalteliais,protestuotojais ir kito plauko teroristais.[puikiai atsimename ,ka ivykde musulmonai -islamistai BOSTONO taikaus maratono dalyviu diena;;kiek nuzude ir suzalojo,,,taip jie atsidekojo,kad JAV jiems suteike ZMONISKA gyvenima] Atsikratyti ir kuo skubiau invaziniaiskolorado vabalais ,,,Lietuvai tas juoduju "zygis"" yra tolygus okupacijai is kitos planetos. Reikalingas atgrasimas vandens srove ,,gumines kulkos ;;o ES pazadai ,,tai nepakankama jega

Labiausiai

Europos sąjungai reikalinga kuo mažiau tokių idiotų.

kada šitą menkystą atstatydinsit

vieningos niekada nebus.nes kai kuriuose šalyse-pvz.švedija-valdžia jau yra užgrobę negrai ir arabai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS