G. Landsbergis iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikisi saugesnio rytinio flango | Diena.lt

G. LANDSBERGIS IKI NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMO VILNIUJE TIKISI SAUGESNIO RYTINIO FLANGO

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dar iki kitų metų NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikisi „ženklaus progreso“ stiprinant Aljanso rytinį flangą.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, dalyvaudamas NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Bukarešte, G. Landsbergis trečiadienį aptarė saugumo situaciją regione ir su Vyriausiuoju NATO pajėgų Europoje vadu, Jungtinių Valstijų (JAV) generolu Christopheriu Cavoli (Kristoferiu Kavoliu).

„NATO ministrų susitikimas Bukarešte patvirtino, kad mūsų partneriai saugumo situaciją Europoje bei grėsmes vertina taip pat kaip ir mes. Iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikimės ženklaus progreso, stiprinant mūsų priešakinę gynybą ir viso Rytinio flango saugumą“, – po susitikimo su JAV generolu sakė G. Landsbergis, cituojamas ministerijos pranešime.

Turime padėti Ukrainai ne tik atstatyti elektros tinklus, bet ir juos apginti, turime padėti Ukrainai spręsti problemą iš esmės – laimėti mūšio lauke.

Lietuvos diplomatijos vadovas antradienį dalyvavo išplėstiniame G7 susitikime, skirtame paramai Ukrainos energetikos sektoriui koordinuoti.

Ministras šiame susitikime pasisakė trijų Baltijos šalių vardu.

„Rusija šantažuoja pasaulį, trikdydama maisto ir energijos tiekimą, vykdo amoralias atakas prieš Ukrainos civilinę infrastruktūrą. Turime padėti Ukrainai ne tik atstatyti elektros tinklus, bet ir juos apginti, turime padėti Ukrainai spręsti problemą iš esmės – laimėti mūšio lauke“, – pažymėjo ministras G. Landsbergis.

Reaguojant į Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje, NATO šalių vadovai birželio pabaigoje Madride patvirtino ketinimus rytiniame Aljanso sparne, įskaitant Lietuvą, iki brigados dydžio vienetų didinti prieš kelerius metus dislokuotas pajėgas.

GALERIJA

  • G. Landsbergis iki NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikisi saugesnio rytinio flango
URM nuotr.
Gairės: Gabrielius Landsbergis, NATO, karas Ukrainoje, rytinis flangas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS