G. Landsbergis JAV tarsis dėl prekybos plėtros | Diena.lt

G. LANDSBERGIS JAV TARSIS DĖL PREKYBOS PLĖTROS

  • 11

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kitą savaitę vyks į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), kur tarsis dėl dvišalės prekybos plėtros.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, siekiant sudaryti kuo palankesnes sąlygas prekybos plėtrai ir tiekimo grandinių diversifikavimui, vizito metu numatoma užbaigti susitarimą su JAV eksporto kreditų agentūra Eksporto-Importo Banku (angl. Export-Import Bank of the United States).

Bendradarbiavimas su suteiks galimybę verslui pasinaudoti banko teikiamomis vidutinės ir ilgalaikės trukmės garantijomis ar tiesioginėmis paskolomis, kurių suma gali siekti iki 600 mln. JAV dolerių.

Vašingtone ministras dalyvaus pirmajame Lietuvos−JAV strateginio dialogo Indijos−Ramiojo vandenynų klausimais susitikime. Konsultacijų metu bus aptariamos bendradarbiavimo perspektyvos ir ryšių plėtra su partneriais Indijos ir Ramiojo vandenyno regione.

G. Landsbergis taip pat susitiks su JAV Valstybės sekretoriaus pavaduotoju ekonomikos, energetikos ir verslo klausimais Jose W. Fernandezu, su kurio aptars galimybes plėsti ir gilinti ekonominius ryšius, ypač atveriant JAV rinką lietuviškoms prekėms ir vystant bendrus investicinius projektus lazerių, puslaidininkių, biotechnologijų, atsinaujinančios energetikos sektoriuose.

Ministras JAV lankysis lapkričio 23 -25 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

brojlerinis idiotas --Kinija apsiko,- prekyba uzsirauke ...

dabar tarsis su jankiais ,kad jankiai Kinisku kandonu atveztu , is antru ranku per atlanta ir tuomet, centa kainuojancio kandono kaina isaugs iki 10 euru ...

keisis

iškrypėliais

manau

Laižyk nelaižęs šeimininkui kur nesueina, bet sūrius ir sardeles galėsi valgyti pats :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS