G. Landsbergis: A. Kabišaičio kandidatūra buvo aptarta su visomis frakcijomis | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: A. KABIŠAIČIO KANDIDATŪRA BUVO APTARTA SU VISOMIS FRAKCIJOMIS

  • 2

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, prieš teikdamas Seimo Teisės departamento vadovo Andriaus Kabišaičio kandidatūrą į Konstitucinio Teismo teisėjus, tarėsi su visomis parlamento frakcijomis.

„Reaguoti į pono Karbauskio kiekvieną kartą minimą mano pavardę jau darosi laiko švaistymas. (...) Ponas Pranckietis, mano žiniomis, tarėsi tikrai su visomis frakcijomis. Tenka dalyvauti įvairiuose formatuose, kur dalyvauja ir valdančiosios, ir opozicinės frakcijos, tai galime įvairiai vertinti Seimo pirmininką, tačiau nebendravimu su Seimu jo apkaltinti tikrai nepavyktų“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Landsbergis.

Pasak konservatorių lyderio, „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis, pareiškęs, kad A. Kabišaičio kandidatūra nebuvo derinta su valdančiaisiais, o V. Pranckietis esą atstovauja tik opozicijai, tiesiog „žaidžia savo žaidimą“.

„Jam, matyt, paranku taip formuoti nuomonę, kad čia atstovaujama tik opozicijos nuomonė. (...) Aš manau, kad galima svarstyti šią kandidatūrą, kurią Seimo pirmininkas pristatė. Ar ji sulauks Seimo pritarimo, man sunku pasakyti, mes savo frakcijoje netgi dar diskusijos apie tai nesame turėję, bet jeigu mes lygintume pono Kabišaičio kandidatūrą ir pono Bernatonio kandidatūrą, kuri buvo nuskambėjusi, kaip viena iš galimų, aš palaikyčiau poną Kabišaitį“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad, ketvirtadienį V. Pranckiečiui paskelbus, jog teiks A. Kabišaičio kandidatūrą į KT teisėjus, „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pareiškė, kad Seimo Teisės departamento vadovas valdančiųjų palaikymo nesulauks, nes jo kandidatūra nebuvo derinta su valdančiaisiais, o Seimo pirmininkas esą atstovauja tik opozicijos nuomonei.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bob

Nusibodo tas IDIOTAS

Jurgis

Kodėl KD pirmajame puslapy net dvi Landzbergio nuotraukos? Ar çia jau rinkimai prasidejo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS