G. Landsbergis atsakė Baltarusijai: greičiau pragaras užšals, nei mes svarstysime jūsų reikalavimus | Diena.lt

G. LANDSBERGIS ATSAKĖ BALTARUSIJAI: GREIČIAU PRAGARAS UŽŠALS, NEI MES SVARSTYSIME JŪSŲ REIKALAVIMUS

  • 132

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Lietuva neketina svarstyti Baltarusijos Generalinės prokuratūros reikalavimų išduoti buvusią kandidatę į prezidentus Sviatlaną Cichanouskają.

Išplatintame komentare G. Landsbergis pabrėžia, kad „Lietuva buvo ir bus mūro siena, už kurios prieglobstį ras visos demokratinės jėgos, kurias persekioja režimai“.

„Tad visi, radę prieglobstį Lietuvoje, gali jaustis saugūs, kad jie nebus perduoti režimams – nei dėl savo kovos už demokratiją, nei už žodžio ar tikėjimo laisvę. O Baltarusijos režimui galime pasakyti – greičiau pragaras užšals, negu mes imsime svarstyti jūsų reikalavimus“, – sako G. Landsbergis.

Lietuva buvo ir bus mūro siena, už kurios prieglobstį ras visos demokratinės jėgos, kurias persekioja režimai.

Baltarusijos generalinė prokuratūra penktadienį pranešė, kad išsiuntė Lietuvai prašymą išduoti buvusią kandidatę į prezidentus Sviatlaną Cichanouskają, nes ją ketinama patraukti baudžiamojon atsakomybėn „už nusikaltimus valdymo tvarkai, visuomenės ir valstybės saugumui“.

S. Cichanouskaja po praeitų metų rugpjūčio 9-osios rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, pasitraukė į Lietuvą. Į Lietuvą dar prieš rinkimus buvo atvežti jos vaikai.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad Baltarusijos prezidento rinkimai buvo suklastoti. Nuo rinkimų Baltarusiją krečia masiniai opozicijos šalininkų protestai, kuriuos režimas stengiasi malšinti šiurkščiomis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (132)

Antanas

Kas ją rinko ,?kažkokia apsišaukėlis gadina kaimynų santykius .Čia viskas pagal scenarijų.

Nuomonė

Kulka arba novičioko (ne angliško) porcija ras ją ir Lietuvoje. Laiko klausimas.

Siaubas

Kai auksciausio rango politikai nesugeba atsakyti diplomatiska kalba..na suprantu, gal ziniasklaida pasigavo, bet jokioje viesoje erdveje tokiu bobuciu lygio issireiskimu neturetu but. Bet rodiklis klaikus kaip smunka pasaulis, o Lietuvele tik tokioj srity tesugeba pirmaut
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS