G. Landsbergis: NATO turės parodyti, ar yra rimtai nusiteikusi plėtrai, Ukrainos pergalei | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: NATO TURĖS PARODYTI, AR YRA RIMTAI NUSITEIKUSI PLĖTRAI, UKRAINOS PERGALEI

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad artėja laikas, kai NATO turės parodyti, ar yra rimtai nusiteikusi padėti Ukrainai laimėti karą, atgrasyti Rusiją ir priimti naujas nares.

Taip jis kalbėjo šiomis dienomis Prahoje vykstančiame neformaliame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime.

„Ateina laikas, kai bus nustatyta, ar mes kaip Aljansas esame rimtai nusiteikę. Rimtai nusiteikę dėl daugelio dalykų – ar esame rimtai nusiteikę padėti Ukrainai, kad ji laimėtų šį karą, ar mes rimtai nusiteikę atgrasyti Rusiją, kad jai kiltų strateginės dilemos, jei ji tęstų ne tik Ukrainoje, bet ir toliau vykdytų hibridines veiklas Europoje ir NATO“, – žurnalistams sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Tikiuosi, kad Aljansas ras stiprybės ir švęsdamas 75-ąjį jubiliejų aiškiai pareikš, kad esame rimtai nusiteikę, mes galime laimėti, galime atgrasyti, mes galime priimti naujas nares“, – pridūrė jis.

Pasak jo, taip pat ateina laikas, kai paaiškės, ar NATO rimtai nusiteikusi priimti naujas nares.

„Mums neblogai sekėsi sakyti gražius žodžius, dalinti pažadus, bet mes turime pradėti juos tesėti. Ne tik dėl tų, kurie yra priklausomi nuo mūsų pažadų, bet ir dėl savo patikimumo“, – teigė G. Landsbergis.

Paskutiniame užsienio reikalų ministrų susitikime prieš Vašingtono viršūnių susitikimą NATO šalių diplomatijos vadovai aptaria ilgalaikę Aljanso praktinę ir politinę paramą Ukrainai bei Ukrainos kelią į narystę NATO.

NATO viršūnių susitikimas Vašingtone vyks liepos 9–11 dienomis.

Gairės: karas Ukrainoje, Gabrielius Landsbergis, NATO, Ukrainos pergalė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS