G. Landsbergis neatskleidžia, ar siektų eurokomisaro posto: čia ne Kalėdų Senio norų sąrašas | Diena.lt

G. LANDSBERGIS NEATSKLEIDŽIA, AR SIEKTŲ EUROKOMISARO POSTO: ČIA NE KALĖDŲ SENIO NORŲ SĄRAŠAS

Pasigirdus svarstymams, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis galėtų užimti eurokomisaro kėdę, pats politikas kol kas neatskleidžia, ar norėtų šios pozicijos. Konservatorių partijos pirmininkas akcentuoja, jog iki šiol sprendimus dėl eurokomisarų priimdavo Seimo valdančioji partija.

„Paprastai taip būdavo, bent jau iki šiol. Tuo metu valdančioji partija visą laiką tvirtindavo. Bet kaip ten bus – sunku pasakyti“, – LRT žurnalistams Briuselyje komentavo G. Landsbergis.

Ministras pabrėžė, kad kol kas yra pasiryžęs toliau vykdyti savo tiesiogines pareigas, o dėl galimų ateities perspektyvų paaiškės vėliau.

„Kol kas tokių kalbų nesame turėję. Tiesą sakant, spekuliacijose ar įvairiuose vertinimuose aš nedalyvauju. Manau, kad tam tikrai dar ne laikas, turiu savo tiesiogines pareigas, kuriasi vykdysiu tiek, kiek man bus numatyta jas vykdyti“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Čia nėra koks Kalėdų Senio norų sąrašas. Turiu savo darbą, žmonės turi įvairius svarstymus, savo nuomones. Palikime jiems svarstyti, o vėliau jau laikas parodys, kokie sprendimai bus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad įtakingas leidinys „Politico“ paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius Europos Komisijos (EK) narius, tarp kurių yra minimas ir G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos baru.

Viešojoje erdvėje jau anksčiau spekuliuota apie tai, jog G. Landsbergis veikiausiai yra įvardijamas kaip realiausias kandidatas pakeisti šiuo metu kadenciją EK baigiantį komisarą Virginijų Sinkevičių, atsakingą už aplinką ir vandenynus.

Visgi, pats G. Landsbergis konkretaus atsakymo iki šiol nėra pateikęs – pernai lapkritį komentuodamas minėtus gandus ministras nurodė, jog tai jam nėra svarbiausias klausimas.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rinkėjas

Vėl ta balvoną RUSIJA puola

Viena aišku agresorius turi būti sunaikintas.

Agresorius -Rusija, jeigu nebus sunaikinta- grėsmė visam pasauliui. Durnam proto neįdėsi. Nuolaidžiaujant gyvensime ant parako statunės. Jaunasis Landsbergis tai puikus mūsų jaunosios kartos pavyzdys. Turime mokytis iš tokių jaunų žmonių, turime mokytis iš jaunimo ,kuris pagyvenęs vakarų šalyse, padirbėję, pasimokę grįžta atgal su nauju pasaulio suvokimu. Kuris toli nuo sovietikum iškreiptos ideologijos. Tai mūsų ateitis.

Onė

Ot nesakysiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS