G. Landsbergis Paryžiuje pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą | Diena.lt

G. LANDSBERGIS PARYŽIUJE PRISTATĖ LIETUVOS KANDIDATŪRĄ Į UNESCO VYKDOMĄJĄ TARYBĄ

  • 3

UNESCO Generalinėje konferencijoje ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą ir Tarptautinę komunikacijos vystymo programą 2021-2025 metams. Savo kalboje UNESCO Generalinės konferencijos 41-osios sesijos plenarinių debatų metu ministras pabrėžė UNESCO vaidmens svarbą daugiašalėje sistemoje.

„Unikalus UNESCO mandatas švietimo, mokslo ir kultūros srityse skatina dialogą tarp valstybių ir taip leidžia stiprinti ilgalaikę taiką, darnų vystymąsi ir žmogaus teises“, – teigė užsienio reikalų ministras.

Pristatydamas Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą, ministras išskyrė Lietuvos prioritetines sritis. „Lietuva kandidatuoja į UNESCO Vykdomąją tarybą, norėdama toliau remti visapusį, aukštos kokybės išsilavinimą, skatinti mokslo, skaitmeninių technologijų ir inovacijų vystymąsi, stiprinti žiniasklaidą ir visuomenės raštingumą“, – pažymėjo G. Landsbergis.

URM nuotr.

Kalboje ministras kelis kartus pabrėžė dezinformacijos visuomenei keliamus pavojus tiek pandemijos, tiek kituose kontekstuose. Ministras pažymėjo, kad Lietuva ir toliau kovos su šia grėsme bei gins saviraiškos, žiniasklaidos laisvę bei stiprins žurnalistų saugumą.

Ministras aptarė ir kitas UNESCO veiklos sritis: pabrėžė Lietuvos indėlį į UNESCO pasaulinių prioritetų – lyčių lygybės ir Afrikos vystymosi siekį, pasisakė apie kultūrinio paveldo svarbą bei pristatė Kauno modernizmo architektūros nominaciją į Pasaulio paveldo sąrašą. Taip pat minėjo technologijų vystymosi svarbą ir būtinybę taikyti etines normas dirbtinio intelekto srityje.

G. Landsbergis priminė, kad UNESCO yra tarptautinė organizacija ir norint, kad ji veiktų efektyviai, reikia visų valstybių indėlio. „Tik daugiašalis bendradarbiavimas ir visų valstybių narių parama bei bendros pastangos leis pasiekti tarptautinius ir nacionalinius tikslus“, – teigė ministras G. Landsbergis.

GALERIJA

  • G. Landsbergis Paryžiuje pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą
  • G. Landsbergis Paryžiuje pristatė Lietuvos kandidatūrą į UNESCO Vykdomąją tarybą
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senis

Lietuvos Ostapas Benderis.

Anonimui Pydarui

Visatos valdovas...

Oo

lt_idiOtasS_SudOo gabalass...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS