G. Landsbergis po A. Navalno mirties: Kremliaus režimas kelia pavojų visam pasauliui | Diena.lt

G. LANDSBERGIS PO A. NAVALNO MIRTIES: KREMLIAUS REŽIMAS KELIA PAVOJŲ VISAM PASAULIUI

  • 38

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naikina savo šalies pilietinę visuomenę ir jaučiasi dėl to nebaudžiamas, po Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Gabrielius Landsbergis sako, kad reikia taikyti sankcijas su opozicijos lyderio mirtimi susijusiems asmenims.

„Putinas yra pasiekęs visišką nebaudžiamumo lygį, jam absoliučiai nerūpi Vakarų nuomonė, jis mano, kad Vakarų rankos jo nebepasieks. Todėl privalome spausti Putino režimą bei sankcionuoti žmones, kurie prisidėjo prie Navalno nužudymo“, – ministerijos pranešime teigia G. Landsbergis.

Ministras šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijoje susitiko su Rusijos opozicijos atstovais su Michailu Chodorkovskiu, Gariu Kasparovu ir Dmitrijumi Gudkovu, su kuriais aptarė veiklos tikslus.

Pasak G. Landsbergio, aktyvi opozicija V. Putinui būtina, nes dėl dabartins Kremliaus režimas kelia pavojų visam pasauliui.

Privalome spausti Putino režimą bei sankcionuoti žmones, kurie prisidėjo prie Navalno nužudymo.

„Kremliaus režimo valdomos Rusijos keliama grėsmė išlieka – jos akivaizdoje niekas Europoje ir pasaulyje negali jaustis saugus. Todėl svarbu ir toliau visapusiškai padėti Ukrainai. Tuo pačiu aktyvi opozicija V. Putinui būtina ne tik užsienyje, bet ir pačioje Rusijoje, kuri siektų pokyčių Rusijos politinėje sistemoje”, – sako G. Landsbergis.

Pagrindinis Rusijos opozicijos lyderis ir aršiausias prezidento V. Putino priešas A. Navalnas penktadienį mirė kalėjime, pranešė Rusijos federalinė įkalinimo įstaigų tarnyba.

Tarnybos paskelbtame pranešime teigiama, kad A. Navalnas, kuris turėjo atlikti 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų ekstremizmu, po pasivaikščiojimo pasijuto blogai ir prarado sąmonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Tam garbė

Kaip tamstai ne gėda rašyti Lietuva iš mažosios raidės. Ir dar baisių gramatinių klaidų pridarei savo rašliavoj,žioply!

Tam reikia

O tau reikia bizūno per minkštą vietą, kad nenuodintum žmonijos su savo kvailom mintimis .Niekuo nesiskiri nuo nacių požiūrio ir taip pat stalinistinio požiūrio.

LIETUVOJE...

Landsberginis REŽIMAS geresnis?! O aš norėčiau, kad grįžtų 1990 metai, kai Lietuva turėjo viską; energetiką, žemės ūkį, pramonę, švietimą, kultūrą, mediciną...ir kainos sugrįžtų į 1980 metus, kai net butus ir sklypus gaudavome nemokamai. Už vandenį visišai nemokėjome, už elektrą buvo tik simbolinė kaina. Benzino litras kainavo....6 kapeikas...Niekšelį, ką turime tavo seno kupriaus ir tavo REŽIMO?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS