G. Landsbergis: premjerė I. Šimonytė patikino, kad yra apgalvojusi galimus pakeitimus Vyriausybėje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: PREMJERĖ I. ŠIMONYTĖ PATIKINO, KAD YRA APGALVOJUSI GALIMUS PAKEITIMUS VYRIAUSYBĖJE

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, jog premjerė Ingrida Šimonytė yra apgalvojusi galimus pakeitimus Ministrų kabinete po to, kai Vyriausybė grąžins išrinktajam prezidentui savo įgaliojimus. Tačiau paprašytas patikslinti, apie kokius ministrus premjerė užsiminė, G. Landsbergis keičia poziciją ir tikina, kad TS-LKD Prezidiumo posėdyje ministrė pirmininkė apie tai nekalbėjo.

„Šiek tiek turėjome tos diskusijos. Premjerė patikino, kad ji yra apgalvojusi galimus pakeitimus Vyriausybėje, ir aš tikiu, kad greitu metu pristatys – ar viešai, ar valstybės vadovui, kaip jau nuspręs“, – antradienio vakarą po TS-LKD Prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Prerogatyvą ji išlaiko ir akivaizdu, kad yra tam pasiruošusi“, – pridūrė jis.

Visgi, detaliau klausiamas apie kokias ministerijas I. Šimonytė užsiminė partijos kolegoms, G. Landsbergis tikino, jog kalba sukosi tik apie neužimtą švietimo ministro kėdę. O apie kitas pozicijas, pasak konservatoriaus, nebuvo kalbama.

„Daugiausiai yra kalbama apie trūkstamą poziciją ir pirmiausiai atsispiriame nuo jos. (...) O jau visa kita – sunku man prognozuoti, nes apie tai kalbos nebuvo“, – anksčiau išsakytą poziciją keitė G. Landsbergis.

„Premjerė nekalbėjo nieko. Aš kalbu apie tai, ką kalbėjo prezidiumas. Premjerė kalbėjo tik tai, kad yra pasiruošusi“, – tepasakė jis.

ELTA primena, kad antrajai kadencijai išrinktas prezidentas G.Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad verta kritiškai peržiūrėti Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas, kalbėdamas, kad ne visų ministrų darbas tenkina, tikina turįs omenyje konkrečias pavardes.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Inter

Kada gi Lietuva atsikratys to Landsbergių klano?.... visos nelaimės tik per juos

Galima

Juo galima pasitikėti, nebijokime jam suteikti platesnių įgaliojimų.

Cha

nauseda bijo broileri judint iš posto kol senis gyvas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS