G. Landsbergis: sankcijų paketas liudija, jog ES netoleruos A. Lukašenkos režimo veiksmų | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: SANKCIJŲ PAKETAS LIUDIJA, JOG ES NETOLERUOS A. LUKAŠENKOS REŽIMO VEIKSMŲ

  • 12

Ketvirtadienį įsigaliojus naujajam sankcijų paketui Baltarusijai, įvedant suvaržymus kai kuriems vyriausybės veikėjams ir juridiniams subjektams už žmogaus teisių pažeidimus ir paramą „migrantų kontrabandai“ kurstymą, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, jog sankcijų paketas liudija, kad ES netoleruos Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmų.

„Šis ES sankcijų paketas liudija, kad ES išlieka vieninga ir netoleruos ciniško ir brutalaus Lukašenkos režimo veiksmų tiek prieš Baltarusijos žmones, tiek prieš pažeidžiamus migrantus iš tolimų kraštų. Jei Minsko režimas ir toliau tęs savo neteisėtus veiksmus, ES turi instrumentus svarstyti ir naujus sankcijų paketus“, –  Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Nurodoma, jog Europos Sąjunga ketvirtadienį įvedė sankcijas 28 fiziniams ir juridiniams asmenims (17 asmenų ir 11 įmonių), prisidėjusioms prie neteisėtos migracijos organizavimo politinio spaudimo tikslais bei represijų prieš Baltarusijos žmones organizavimo.

Tarp sankcionuojamų asmenų yra Baltarusijos režimo prokurorai ir teisėjai, pasienio su trečiosiomis šalimis vadai, taip pat Baltarusijos oro linijos „BELAVIA“, viešbutis „Planeta“, turizmo agentūra „Tsentrkurort“ ir kiti.

Valstybės narės jau anksčiau nusprendė išplėsti sankcijas Baltarusijai, o trečiadienį Bendrijos diplomatijos vadovai patvirtino Europos Komisijos sudarytą sąrašą.

ES sankcijos įsigaliojo ketvirtadienį, kai jos buvo paskelbtos Bendrijos oficialiajame leidinyje.

Briuselis kaltina Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimą surengus „hibridinę ataką“ prieš ES, priviliojant tūkstančius migrantų iš Artimųjų Rytų ir nukreipiant juos prie Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos sienų.

A. Lukašenka neigia esąs už tai atsakingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vaaaaaaaau

Ale kunkretnas pucans.IR TAI LIETUVOS VEIDAS?

plintusas

Na Lietuva lauk sankciju per broilerio čiulpuonėlio liežuvi

Anonimas

Kupriaus idijotas,visai stogas nuvažiavo šito pakaliko.Jis jau Europos sąjungos vardu, komanduoja visiem.Uzdaryti ji reikia, jeigu pats geranoriškai nepasitraukė is pareigų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS