G. Landsbergis siūlo Egiptui apsvarstyti galimybę atidaryti ambasadą Vilniuje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SIŪLO EGIPTUI APSVARSTYTI GALIMYBĘ ATIDARYTI AMBASADĄ VILNIUJE

Kaire viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako paraginęs Egiptą apsvarstyti galimybę atidaryti ambasadą Vilniuje.

„Galiausiai paraginau ministrą apsvarstyti galimybę atidaryti Egipto ambasadą Vilniuje, kuri dar labiau pagyvintų mūsų santykius“, – ketvirtadienį po susitikimo su Egipto užsienio reikalų ministru Samehu Shoukry (Samehu Šukriu) kalbėjo G. Landsbergis.

Jis taip pat pridūrė matantis galimybę stiprinti bendradarbiavimą su Egiptu informacinių ir ryšių technologijų, jūrų, agrotechnologijų (išmaniųjų trąšų), maisto pramonės ir atsinaujinančiosios energetikos srityse.

Pasak G. Landsbergio, potencialo turi šalių universitetų bendradarbiavimas.

„Taip pat kalbėjome apie abipusės prekybos ir investicijų galimybes, sujungiant mūsų bendras stiprybes – Lietuvos aukštos kvalifikacijos darbo jėgą ir aukščiausios klasės verslo aplinką bei jaunus, energingus ir motyvuotus Egipto gyventojus“, – teigė ministras.

Anot jo, Egiptas išlieka viena pagrindinių lietuvių turizmo krypčių, todėl svarbu stiprinti mūsų teisinę bazę šioje srityje, sudarant oro susisiekimo paslaugų sutartį.

Šiuo metu Egipto ambasadorius Lietuvai reziduoja Kopenhagoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

beda

kai vaikai valdo ,tokie ir veiksmai ,"žudantys" .

TIK JUOKAS IMA IŠ TO "NAPOLEONO"

Pirmiausiai - ką tu, piemenėli, gali pasiūlyti Egiptui? Valstybei, kuri jau buvo civilizuota kai Lietuva dar su klumpėmis vaikščiojo. O juokingiausia, kad, žiūrint iš šalies, tas "Napoleonas" dar neišmoko vaikščioti žeme, o jau skraido debesyse...

kam

musliu mazai turim ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS