G. Landsbergis: Specialusis tarptautinis tribunolas turėtų pradėti veikti kuo greičiau | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: SPECIALUSIS TARPTAUTINIS TRIBUNOLAS TURĖTŲ PRADĖTI VEIKTI KUO GREIČIAU

  • 9

Antradienį Strasbūre kreipdamasis į Parlamentinę Asamblėją, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad Specialusis tarptautinis tribunolas turėtų pradėti veikti kuo greičiau.

„Specialusis tarptautinis tribunolas, galintis realiai nubausti tuos, kurie suplanavo ir inicijavo agresiją, turėtų pradėti veikti kuo greičiau. Europos Tarybos indėlis gali paspartinti procesą ir kartu užtikrinti būsimo tribunolo efektyvumą“, – akcentavo Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis taip pat tikino, kad vienintelis teisingas atsakas į Rusijos agresiją – realūs veiksmai.

„Kremliaus režimui mūsų pasmerkimai ir grasinimai nedaro jokio poveikio. Vienintelis teisingas atsakas – realūs veiksmai, todėl privalome aktyviai veikti, nekaustomi baimės“, – teigė G. Landsbergis.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusija privalo atlyginti visą Ukrainai padarytą žalą.

„Kaip pirmininkaujanti valstybė narė skatinsime veiksmus, kuriais bus siekiama sukurti visapusišką kompensavimo mechanizmą, kartu sutelkdami dėmesį į žalos registro narių skaičiaus išplėtimą“, – sakė ministras.

Lietuva pirmininkavimą Europos Tarybos Ministrų Komitetui perėmė šių metų gegužės 17 dieną. Europos Tarybai priklauso 46 šalys.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Cha

Tave pati ten nuteist uz karu kurstyma!!

Dzūkelis

Žinoma kad turi pradėti veikti kuo greičiau, o pirmaisiais teisemaisiais turi tapti šis nesusitupėjęs broileris ir jo įkvėpėjas senasis ožys.

Jooo.... pats laikas Lansbergy suimt ir teist

specialiam tribunole kaip viena is karo ukrainoje sukeleju ,provokatoriu ir ginklu bei saudmenu tiekeja...zudant taikius ukrainos vaikus ir gyventojus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS