G. Landsbergis su ES ministrais aptars Rusijos agresiją ir situaciją Ukrainoje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SU ES MINISTRAIS APTARS RUSIJOS AGRESIJĄ IR SITUACIJĄ UKRAINOJE

  • 8

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje.

Joje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, ES veiksmų planą dėl geopolitinių jos pasekmių, Bendrijos paramą Moldovai, taip pat situaciją Tunise ir Sudane, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

ES užsienio reikalų ministrai taip pat aptars situaciją Ukrainoje, bendrus šiai šaliai skirtus ES amunicijos pirkimus, tolesnio finansavimo per Europos taikos priemonę planus, Bendrijos mokomosios misijos Ukrainoje pažangą, poreikį užtikrinti šios šalies karinių pajėgų apmokymo tęstinumą, taip pat Bendrijos sankcijas Rusijai.

Susitikimo metu taip pat bus aptariamas pernai liepą priimtas ES veiksmų plano dėl Rusijos agresijos pasekmių įgyvendinimas, gilesnis įsitraukimas su trečiosiomis šalimis.

Už užsienio politiką atsakingi Bendrijos ministrai kartu su Europos Tarybos (ET) generaline sekretore Marija Pejčinovič Burič (Marija Peičinovič Burič) ir Tarybai pirmininkaujančios Islandijos diplomatijos vadove Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir (Tourdis Kolbrun Reikfiord Gilfadoutir) aptars pasirengimą ET vadovų susitikimui Reikjavike, o su Sakartvelo užsienio reikalų ministru Ilija Darchiašviliu –  regiono saugumo aktualijas, šios šalies vidaus situaciją ir europines aspiracijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

NIEKAS JŪSŲ NEKLAUS

Ne jums piemenėliai spręsti - kas , kur ir su kuo...Tam yra Kinija, Rusija ir joms daug pritariančių Afrikos, Azijos valstybių. Jums visiems "padės" Amerika....Ji visiems padeda - paskolina dolerį, o atsiima dešimt...

Anukelis

padovanojo branduolinius ginklus Lietuvos pasoneje ,jis tiesiog tikras LT 'patrijotas' ,matyt seka senelio pedomis

tarptautines

jaunimo solidarumo dienos proga vizitas Liuksemburge........... pažangu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS