G. Landsbergis su Lichtenšteino kolege aptarė paramą Ukrainai, NATO viršūnių susitikimą | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SU LICHTENŠTEINO KOLEGE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI, NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

  • 8

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ir ir Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė Dominique Hasler (Dominika Hasler) trečiadienį Vilniuje aptarė paramą Ukrainai, pasirengimą liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

Kaip rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, susitikimo metu taip pat aptarti Ukrainos atstatymo, saugumo ir gynybos regione, dvišalių ryšių ir bendradarbiavimo daugiašaliuose formatuose klausimai.

Ministrai sutarė dėl būtinybės ir toliau remti Ukrainą. G. Landsbergis padėkojo Lichtenšteinui už bendradarbiavimą dėl Specialaus tarptautinio tribunolo, sutarė aktyviai veikti šiuo klausimu daugiašaliuose formatuose.

„Griežtos atsakomybės už karo nusikaltimus, taip pat ir agresijos nusikaltimą, klausimas mums yra labai svarbus. Nebaudžiamumas skatina tolesnę agresiją, ir priešingai – aiškus suvokimas, kad už agresiją teks atsakyti, pasitarnautų kaip atgrasymo priemonė“, – pranešime cituojama D. Hasler.

Ministrai taip pat aptarė abiejų šalių pirmininkavimo Europos Tarybai prioritetus. Tarybai Lichtenšteinas pirmininkaus nuo šių metų lapkričio 15 dienos, po to tą darys Lietuva.

Trečiadienį D. Hasler susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir aptarė draudimą rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Vizito Lietuvoje metu Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė taip pat susitiks su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, dalyvaus vainiko padėjimo ceremonijoje prie memorialo žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę Antakalnio kapinėse, aplankys Ukrainos centrą.

GALERIJA

  • G. Landsbergis su Lichtenšteino kolege aptarė paramą Ukrainai, NATO viršūnių susitikimą
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Patarimas

Kažin ar užteks mūsų biudžeto padėti tai ukrainai ? Patraukit tą veikėją nuo valstybės pinigų, kol galutinai neiššvaistė ..

nuotraukoj

ožpalaikis gimes po ožiaragio ženklu, aš tave norėčiau parūrinti, višta su mamos suknia ir didele papke ant sofkutės, o tai kokios problem, matai, turiu dvi bobas, viena žymiai senesnė mane išprievartavo po senelio kai pasiėmė iš durnyno, kita jankių priklijuota kotletų kepėja, o ko mes čia taip rankas laikom klyne, turbūt artimos dūšelės, man tai patiko rozetės, plakatas ir daug laidų po stalu

Jis

O KO NEAPTARIA SU BALTARUSIŲ KOTLETŲ KARALIENE...ŠI VISKĄ ŽINO IR IŠMANO...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS