G. Landsbergis su NATO kolegomis aptars rengimąsi Vašingtono susitikimui, paramą Ukrainai | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SU NATO KOLEGOMIS APTARS RENGIMĄSI VAŠINGTONO SUSITIKIMUI, PARAMĄ UKRAINAI

  • 2

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus 75-metį mininčios NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, trečiadienį ir ketvirtadienį susitikimo metu ministrai aptars pasirengimą Vašingtono NATO viršūnių susitikimui, vyksiančiam liepos 9–11 dienomis, sąjungininkų paramą Ukrainai, Rusijos keliamas grėsmes, iššūkius, kylančius iš Pietų, ir Aljanso įsitraukimą regione.

Briuselyje taip pat susitiks NATO ir Ukrainos Taryba, kurios metu Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pristatys būtiniausius šalies gynybinius poreikius, bus aptarta situacija šalyje, sąjungininkų parama ir prioritetinių reformų įgyvendinimas Ukrainos kelyje į būsimą narystę NATO.

Sesijoje su Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono partneriais (Australija, Japonija, Naująja Zelandija, Pietų Korėja) ir ES planuojama aptarti saugumo situaciją regione, tarpusavio bendradarbiavimą hibridinių grėsmių, kibernetinio saugumo, technologijų ir kitose srityse stiprinimą.

Briuselyje taip pat numatyti Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) užsienio reikalų ministrų susitikimai bei Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrų susitikimas su Vokietijos kolege.

Ketvirtadienį ministrai dalyvaus NATO 75-ųjų įkūrimo metinių ceremonijoje – Šiaurės Atlanto sutarties organizacija buvo įkurta 1949 m balandžio 4 dieną Vašingtone.

Švedija pirmą kartą NATO užsienio reikalų ministrų susitikime dalyvaus kaip pilnateisė narė po oficialaus prisijungimo prie Aljanso kovo 7 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pagieža

Kaip tik eina kalba apie paramą ukrams, pastoviai iškyla klausimas Ukr. ar asmeniškai klounui???

ATKREIPKITE DĖMESĮ....

Koks globaliniu atžvilgiu "svarbus" mūsų piemenėlis sprendžiant pasaulinės reikšmės klausimus...Tik...reikėtų rašyti ne "susitikime spęs", o gaus eilinį nurodymą patiems daugiau remti Ukrainos nacionalistus, savo piliečių skurdinimo sąskaita.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS