G. Landsbergis susitiko su Azerbaidžano parlamento pirmininke S. Gafarova | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SUSITIKO SU AZERBAIDŽANO PARLAMENTO PIRMININKE S. GAFAROVA

  • 18

Vasario 4 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Lietuvoje viešinčia Azerbaidžano Parlamento (Didžiojo Medžliso) pirmininke Sahiba Gafarova.

Susitikimo metu pagrindinis dėmesys buvo skirtas dvišalio Lietuvos ir Azerbaidžano bendradarbiavimo plėtojimo galimybėms aptarti. „Azerbaidžanas – vienas iš stipriausių Lietuvos partnerių ES Dvynių programoje. Esame suinteresuoti toliau dalintis Lietuvos reformų patirtimi su Azerbaidžanu“, − sakė ministras G. Landsbergis.

Lietuvos ir Azerbaidžano institucijos bendradarbiauja trylikoje Europos Sąjungos (ES) Dvynių projektų, iš kurių septyni jau sėkmingai įgyvendinti.

Ministras G. Landsbergis ir S. Gafarova taip pat taip pat aptarė ES ir Azerbaidžano bendradarbiavimo perspektyvas, įvertino praėjusių metų gruodžio mėnesį vykusio ES Rytų partnerystės Viršūnių susitikimo rezultatus. „Europos Sąjunga aktyviai siekia prisidėti užtikrinant saugumą ir stabilumą Pietų Kaukazo regione, o baigtos derybos dėl ES ir Azerbaidžano bendradarbiavimo susitarimo atvertų naujas galimybes abiem pusėms, taip pat paremiant Azerbaidžano vyriausybės pastangas diversifikuoti šalies ekonomiką“, − pabrėžė G. Landsbergis.

Azerbaidžano Parlamento pirmininkė Sahiba Gafarova Lietuvoje su oficialiu vizitu lankosi pirmą kartą, po to, kai 2020 metais pradėjo eiti Didžiojo Medžliso pirmininkės pareigas.

GALERIJA

  • G. Landsbergis susitiko su Azerbaidžano parlamento pirmininke S. Gafarova
  • G. Landsbergis susitiko su Azerbaidžano parlamento pirmininke S. Gafarova
  • G. Landsbergis susitiko su Azerbaidžano parlamento pirmininke S. Gafarova
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

nardo su savo nesamonem

Blusius

Ar tas asilas eilinį kartą nepriskaldys malkų,nes jam ne ministru būti ,o karves ganyti....

Kaunietis-KAUNIEČIAMS

komentuojat net neskaitę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS