G. Landsbergis susitiko su Sacharovo premijos laureatu O. Sencovu | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SUSITIKO SU SACHAROVO PREMIJOS LAUREATU O. SENCOVU

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos kino režisieriumi ir Sacharovo premijos laureatu, kovotoju už laisvę bei žmogaus teises Olegu Sencovu.

Ministras G. Landsbergis padėkojo O. Sencovui už pastangas, siekiant Lietuvą ir Ukrainą vienijančių bendrų vertybinių tikslų. Ministras pažymėjo, kad „šiomis dienomis vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ yra unikali galimybė informuoti Lietuvos visuomenę apie Lietuvos užsienio politiką, kurioje vertybėms, žmogaus teisių ir laisvės tematikai teikiamas išskirtinis vaidmuo“.

Susitikimo metu, kaip praneša URM, pasidalinta įžvalgomis apie situaciją ir tolesnes politinės raidos tendencijas Kinijoje, Rusijoje bei kituose pasaulio regionuose, apsikeista nuomonėmis apie pasaulines tendencijas ir pastarojo laikotarpio iššūkius, su kuriais susiduria demokratijos vertybių, žmogaus teisių ir laisvių gynėjai. Pažymėta, kad būtent kino žanras padeda visuomenei pristatyti pasaulines problemas pačiu įtaigiausiu būdu.

O. Sencovas aktyviai dalyvauja tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje „Nepatogus kinas“, kurį nuo 2007 metų kasmet organizuoja Lietuvos žmogaus teisių centras. Festivalį remia Užsienio reikalų ministerija.

 

GALERIJA

  • Olegas Sencovas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimui Pydarui

Valę galėtum kaip žurnalistė(?????) pralesti savo žodyną, ir nemanyk, kad visi tavo straipsnio skaitytoji yra tokie pat glušiai kaip tu pati.............

dva debila

eto sila.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS