G. Landsbergis: susivienijimas prieš konservatorius antrajame rinkimų ture kelia nerimą | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: SUSIVIENIJIMAS PRIEŠ KONSERVATORIUS ANTRAJAME RINKIMŲ TURE KELIA NERIMĄ

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad jam daugiausia nerimo kelia kitų politinių jėgų susivienijimas prieš konservatorius antrajame savivaldos rinkimų ture.

„Reikia kiekvieną situaciją analizuoti detaliai. (...) Aišku, labiausiai nerimą ir susirūpinimą keliantis reiškinys yra tas susivienijimas prieš konservatorius antrajame ture“, – LRT pirmadienį Briuselyje sakė užsienio reikalų ministras.

Paklaustas, ar mato savo paties atsakomybę, G. Landsbergis teigė, jog „kiekvieni rinkimai yra pirmininko atsakomybė“.

„Niekaip kitaip to negalėčiau vertinti. Dėl to esu pasakęs, kad partijos pirmininko rinkimuose nedalyvausiu“, – sakė ministras.

Konservatorių atstovai pirmadienį sakė, kad nesėkmę antrajame merų rinkimų ture iš dalies galėjo lemti tai, jog rinkėjai norėjo naujovių.

Akcentuojame tam tikrus dalykus, kurie geriau skamba tam tikruose regionuose, šiuo atveju – didžiuosiuose miestuose.

Partijos vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė abejojo, ar tai iš tiesų susiję su nacionalinės politikos klausimais, pastebėdama, jog valdančiojoje koalicijoje Seime dirbantiems liberalams jie buvo sėkmingi.

G. Landsbergis teigė, kad rinkimai „tikrai nubrėžia“ tam tikrą trajektoriją kitiems rinkimams.

„Tėvynės sąjungos didžioji atrama yra didžiuosiuose miestuose, – sakė ministras. – Tai nereiškia, kad nesame Lietuvos partija. Visuomet buvome Lietuvos partija. Bet, na, akcentuojame tam tikrus dalykus, kurie geriau skamba tam tikruose regionuose, šiuo atveju – didžiuosiuose miestuose.“

Vilniuje po kovos su buvusiu meru „Laisvės ir teisingumo“ atstovu Artūru Zuoku rinkimus laimėjo Valdas Benkunskas.

Kitose savivaldybėse TS-LKD iškovojo dar keturis merų postus, tačiau partijos vadovybė nėra patenkinta rezultatais, nes dabartinėje savivaldos kadencijoje turi dvigubai daugiau merų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Rima

Baisiau uz Lukasenkos rezima Bilotaite ar kas Jus ten tokia vairuotoja per smelynus

Rima

Prisikuope teliokas ,oi prisikaupe is Mortos mokykleles Gal uzteks tai dinastijai karaliauti .Cia Lietuva ,o Baltarusijos diktatura...

Rima

Sitas teliokas auksinio proto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS