G. Landsbergis: tai yra didžiausias R. Karbauskio pralaimėjimas | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: TAI YRA DIDŽIAUSIAS R. KARBAUSKIO PRALAIMĖJIMAS

Juokdario vaidmuo jam pritinka geriausiai, sako konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, komentuodamas antradienį kardiniai pasikeitusį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko sumanymą dėl traukimosi iš valdančiųjų gretų.

G. Landsbergio teigimu, tai, kad R. Karbauskis, kelias pastarąsias savaites dramatiškai prisiekinėjęs, jog premjero Sauliaus Skvernelio pralaimėjimo prezidento rinkimuose atveju principingai trauktųsi iš valdančiųjų, savo nuomonę staiga pakeitė, yra didžiausias jo kaip politiko ir LVŽS lyderio pralaimėjimas. Konservatoriaus teigimu, taip R. Karbauskis parodė turįs ribotus strateginio mąstymo įgūdžius ir tai, tikino jis, „valstiečių“ lyderį dar ilgai persekios.

„Juokdario vaidmuo jam yra pritinkantis labiausiai - daugiau juokinti negu atrodyti rimtai ir solidžiai. Mes iš esmės ir sakėme, kad beveik nematome galimybių, jog Ramūno Karbauskio žodžiai dėl pasitraukimo išsipildytų. Kaip ten bebūtų viskas turi ir politines pasekmes. Jei tikėti viešais pareiškimais, kad frakcija privertė Ramūną Karbauskį pakeisti nuomonę, aš manau, kad tai yra turbūt vienas didžiausių Karbauskio, kaip politiko, pralaimėjimų. Jis nesugebėjo įtikinti savo frakcijos, jis nesugebėjo įtikinti savo artimiausių bendražygių, kad laikytųsi jo linijos, kurią pats buvo labai aukštai užkėlęs“, - Eltai sakė G. Landsbergis.

Juokdario vaidmuo jam yra pritinkantis labiausiai - daugiau juokinti negu atrodyti rimtai ir solidžiai.

Komentuodamas tai, kad „valstiečių“ frakcija savo nuomonę apie traukimąsi iš valdančiųjų gretų priėmė po to, kai dar iki rinkimų buvo beveik vienbalsiai pritarusi R. Karbauskio planui, G. Landsbergis teigė manąs, jog frakcijoje tiesiog buvo suvokta, kad pasitraukimas reiškia politinę pražūtį.

„Dabar jie supranta, kad pasitraukimas po pralaimėjimo būtų kelias į absoliučią pragaištį į totalinę politinę nebūtį ir jie, žargonu kalbant, „atlaužė“ atgal Ramūną Karbauskį. Tad aš manau, kad Viktoras Pranckietis buvo išmintingesnis lyderis, iš karto sakęs, kad nereikia karščiuotis. Apskritai nėra buvę šiame politiniame etape tokio Ramūno Karbauskio pralaimėjimo. Svarbu ne tiek S. Skvernelio pralaimėjimas prezidento rinkimuose, kiek tai, kad Karbauskis iškėlė mintį ir ta mintis pralaimėjo, žmonės nuo jo nusisuka“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Jo teigimu, patirtas pralaimėjimas R. Karbauskį persekios dar kurį laiką ir, samprotavo G. Landsbergis, nieko nuostabaus, jei po aptariamų įvykių sudrebėtų tiek LVŽS frakcijos vientisumas, tiek ir partijos pirmininko lyderystė.

„Visi jo ateities pasiūlymai bus vertinami per šią pralaimėjimo prizmę. Jeigu anksčiau visi manydavo, kad tai yra itin gudrus strategas, šaškininkas, numatantis tris ėjimus į „damkes“, į priekį, dabar visi sudvejojo ir supranta, kad tai yra žmogus, kuris nesivadovauja sveiku protu, kuris vadovaujasi tiesiog labai emocinga intuicija. Aš neatmesčiau, kad gali atsirasti ir naujų, iškalbingesnių žmonių, kurie iki tol buvo šešėlyje. Galbūt gali paaštrėti kalbos ir apie frakcijos skilimą, gal ir Saulius Skvenelis imsis rimtesnės lyderystės frakcijoje“, - apie tai, kaip toliau gali klostytis įvykiai „valstiečių“ gretose, svarstė politikas.

Galiausiai, pridūrė konservatorius, premjeras dėl, pasak jo, R. Karbauskio strategijos vos nesudegino savo kaip politiko karjeros.

„Premjeras nuo pat pradžių, man atrodo, norėjo kur nors trauktis, aš labai abejoju, ar jis pats norėjo ir prezidentu būti. Man regis, kad jį įstūmė į situaciją, jis pasikliovė Ramūno Karbauskio genialia šaškininko strategija ir vos neprapylė visos savo politinės karjeros“, - apibendrino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad prieš prezidento rinkimus tikinęs, jog premjero S. Skvernelio pralaimėjimo šalies vadovo rinkimuose atveju neišvengiamai trauksis iš valdančiųjų gretų ir tą kelis kartus patvirtinęs pasibaigus prezidento rinkimas, R. Karbauskis antradienį persigalvojo.

Po antradienį vykusio „valstiečių“ frakcijos posėdžio R. Karbauskis pranešė, kad nutarta iš valdančiųjų nebesitraukti. R. Karbauskis teigė, kad šio klausimo sprendimas atidėtas iki tol, kol bus išrinktas naujas prezidentas.

Vykusio frakcijos posėdžio metu pasitikėjimą taip pat tikrinosi premjeras S. Skvernelis. Prezidento rinkimus pralaimėjęs premjeras sulaukė frakcijos paramos.

Po beveik keturias valandas trukusio „valstiečių“ Seime per slaptą balsavimą pasitikėjimą S. Skverneliui pareiškė 46 frakcijos nariai, po posėdžio sakė frakcijos lyderis R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

KU KU

tam geguziukui jau tikrai KU KU

...

CHA: "Jis nesugebėjo įtikinti savo frakcijos, jis nesugebėjo įtikinti savo artimiausių bendražygių..." - ne tau, broileriuk, cypsėt iš didžiojo ožio perėmus gerai išdresiruotą šunaujos gaują... tik, matai, kai jie pamatys kad tu ne tik ragų neturi, bet ir šiaip nieko kieto nesugebi, tai... tai jie ant tavęs tik koją pakels, ir teks tau toje 'nusiraminimo kėdutėj' sėdėt bandant išdžiūt.

PASTABA

GABRIUKAS BLOGAI MOKĖSI PAS SENELĮ,--REIKIA EITI AKADEMINIŲ ATOSTOGŲ IR TĘSTI MOKSLĄ NE TIK PAS SENELĮ,BET IR VU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS