G. Landsbergis tikisi, kad koalicinė taryba bus patvirtinta greitu metu | Diena.lt

G. LANDSBERGIS TIKISI, KAD KOALICINĖ TARYBA BUS PATVIRTINTA GREITU METU

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad koalicinė taryba bus patvirtinta „greitu metu“.

Vis dėlto jis teigė dar negalintis atsakyti, kada bus rengiamas pirmasis posėdis.

„Tikiuosi greitu metu galėsime ją patvirtinti ir ji pradės savo darbą“, – antradienį žurnalistams Seime kalbėjo G. Landsbergis.

Anksčiau Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai skeptiškai vertino tokios tarybos steigimą. Pasak konservatorių lyderio, šios pozicijos laikytasi dėl įtemptos partijų vadovų, premjerės darbotvarkės.

„Apsitarę tam tikrus modalumus koalicijoje, supratome, kad galima rasti būdą, kad ta taryba veiktų ir padėtų koalicijai efektyviau koordinuotis, – sakė ministras. – Koalicinė taryba galėtų padėti koalicijai sklandžiau dirbti.“

Turime nuo jų atsispirti. Vyriausybės programos įgyvendinimas yra pagrindinis matmuo, kuriuo Vyriausybė matuoja savo efektyvų darbą.

G. Landsbergis teigė, kad kol kas yra aptarti galimi delegatai į tarybą, tačiau konkrečių sprendimų dėl jų dar nėra priimta.

Jis tvirtino, kad pagrindiniai koalicijos darbai nesikeičia, jie įvardinti Vyriausybės programoje.

„Turime nuo jų atsispirti. Vyriausybės programos įgyvendinimas yra pagrindinis matmuo, kuriuo Vyriausybė matuoja savo efektyvų darbą“, – sakė politikas.

Savo ruožtu Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė sakė, kad jos vadovaujama politinė jėga pasimokė iš susidariusios situacijos, kai konservatoriai vienašališkai inicijavo pirmalaikius rinkimus.

Anot jos, naujoji taryba įneš daugiau aiškumo tarp partnerių.

„Tada daugiau tokio įsipareigojimo ir tvarkos būtų mūsų darbe, prognozuojamumo, kas irgi labai svarbu“, – sakė politikė.

„Laisvietė“ teigė, kad klausimas dėl galimo koalicijos sutarties peržiūrėjimo „nėra atidarytas“.

„Jei mes jos laikysimės, viskas bus gerai su darbu“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matomai pedofilai su transvestitais

susirakino,,, koolicijoj,,,ir kurs kolchozo taryba

Jo ko

Kuo greičiau iš seimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS