G. Landsbergis: tokia Vyriausybė – ne stabilumas, o Brežnevo laikų stagnacija | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: TOKIA VYRIAUSYBĖ – NE STABILUMAS, O BREŽNEVO LAIKŲ STAGNACIJA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas ir frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, vertindamas premjero Sauliaus Skvernelio pateiktą atnaujintą Vyriausybės sudėtį, apgailestauja, kad Lietuva beveik pusantrų metų turės dar prastesnės kokybės Vyriausybę negu iki šiol.

„Tenka apgailestauti, kad formuojant Vyriausybę nepavyko išsaugoti gerai dirbusio susisiekimo ministro Roko Masiulio ir panašu, kad dėl premjero S. Skvernelio abejingumo vietoj žadėto profesionalų proveržio turėsime stagnaciją ir nuosmukio administratorius. Juk nė vienas iš trijų naujai skiriamų ministrų nėra niekuo pasižymėję nei politikoje, nei jiems paskirtose srityse.

Panašu, kad dėl premjero S. Skvernelio abejingumo vietoj žadėto profesionalų proveržio turėsime stagnaciją ir nuosmukio administratorius.

Per šias dvi savaites Vyriausybės formavimo nei iš premjero, nei iš visų trijų naujai skiriamų ministrų neišgirdome absoliučiai jokių naujų idėjų ar aiškių prioritetinių darbų jų vadovaujamose srityse, o tik pažadą mokytis.

Dar daugiau, ministerijose lieka dirbti ministrai, dėl kurių darbo buvo kilę abejonių ir iki šios Vyriausybės formavimo – tai ir sveikatos apsaugos, švietimo, mokslo ir sporto bei finansų ministrai. Iš esmės vietoj prieš 2016 m. rinkimus žadėtų savo sričių nepartinių profesionalų, šiandien Vyriausybėje turime niekuo nepasižymėjusius, abejotinos reputacijos partinius kadrus.

Toks ministrų kabinetas – tai ne stabilumas, o Brežnevo laikų stagnacija ir visų žadėtų proveržių ir reformų kapituliacija“, – teigia Gabrielius Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

...

Daugiau nei akivaizdu: 'konservai' net suplukę valstybinį perversmą rengia: "Kuo Lietuvai blogiau, TUO mums GERIAU".

Anonimas

Tas G. Landsbergis kažkoks išgama ,jsutvertas tik vigti ir trukdyti sąžiningai dirbantiems.Geriau pasižiūrėk iš kokių lėšų vagia austėja ,ir lobsta iš neuždirbtų pinigų. Vagių dinastija pradedant seneliu mokytoju,dasigyveno iki pasišlykštėjimo...

uuo

uuo vogt neleidzia tai netinka...o prie koncervu tai 'leido' viska...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS