G. Landsbergis – TS-LKD partijos pirmininkas dar ketveriems metams | Diena.lt

G. LANDSBERGIS – TS-LKD PARTIJOS PIRMININKAS DAR KETVERIEMS METAMS

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryba patvirtino dabartinį lyderį Gabrielių Landsbergį partijos pirmininku dar vienai ketverių metų kadencijai.

Kaip sekmadienį pranešė partija, už tai, kad G. Landsbergis būtų laikomas išrinktu pirmininku savaitgalį vykusiame elektroniniame balsavime pasisakė 122 partijos tarybos nariai, penki buvo prieš ir du susilaikė.

„Vertinu bendražygių apsisprendimą tvirtai remti centro dešinės kryptį, kuriai per rinkimus taip pat pritarė ir Lietuvos žmonės. Pandemijos sąlygotų iššūkių akivaizdoje šis sutarimas svarbus ir reikšmingas. Privalome koncentruotis į tai, kas šiandien svarbiausia – vieningai užtikrinti sklandų ir efektyvų Vyriausybės darbą, kad kuo greičiau valstybė ir visuomenė grįžtų į normalų gyvenimo ritmą bei tęsti darbus, kuriuos įsipareigojome atlikti savo rinkimų programoje“, – sekmadienį sakė G. Landsbergis.

TS-LKD skyriai iš viso į partijos pirmininkus iškėlė 16 kandidatų, tačiau visi, išskyrus G. Landsbergį, atsiėmė savo kandidatūras, teigdami, kad esant ypatingai pandeminei situacijai, reikia susitelkimo ir vieningo darbo Seime bei Vyriausybėje, o vidinė konkurencija tam kliudytų.

Todėl partijos Priežiūros komitetas šią savaitę pasiūlė TS-LKD tarybai, kaip aukščiausiajam organui tarp suvažiavimų, savo sprendimu de facto patvirtinti užsienio reikalų ministro G. Landsbergio išrinkimą partijos pirmininku dar vienai kadencijai.

G. Landsbergio nauja vadovavimo partijai kadencija prasidės partijos suvažiavime, paskelbus priimtą nutarimą dėl pirmininko rinkimų.

Prisitaikant prie pandemijos aplinkybių, TS-LKD suvažiavimą planuojama surengti dar šį pavasarį.

39-erių G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

KESTAS

PRIES PORA SAVAICIU PUTINUI IR LUKASENKAI RAGINO RENGTI DEMOKRATISKUS ES RINKIMUS?:))O PATYS KONCERVATORIAI 30M. METU DARO TA PATI KAIP IR JIE LANSBERGIS- KUBILIUS- LANSBERGIS NA DAR KARTAIS RAZMA SU JUKNEVICIENE PASISMEZUOJAQ))))))

ali-baba

TSKP taip pat rinkdavo is vieno kandidato!!!

Nieko Gabrielius tuoj sėdės Briuselyje

Ji sunku išmesti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS