G. Landsbergis: V. Baką siekiama apskritai išbraukti iš Seimo NSGK | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: V. BAKĄ SIEKIAMA APSKRITAI IŠBRAUKTI IŠ SEIMO NSGK

  • 3

Iš valdančiosios „valstiečių“ frakcijos pasitraukusį Vytautą Baką siekiama ne tik atstatydinti iš Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko posto, bet ir apskritai pašalinti iš šio komiteto, sako opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Dabar Seime vyksta mūšiai, kad jį (V. Baką – BNS) išbrauktų iš komiteto. (...) Keičiama komiteto struktūra, komitetas mažinamas, kad mišriai grupei neliktų kvotos ir jis yra išbraukiamas. Jis bus turbūt įrašytas į kokį Kaimo reikalų komitetą, kaip pamokymas, pažiūrėkit, kas būna žmonėms, kurie išdrįsta paprieštarauti Ramūnui Karbauskiui“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis taip pat neseniai tapo Seimo NSGK nariu, jis komitete pakeitė į Europarlamentą išrinktą Rasą Juknevičienę.

Jis bus turbūt įrašytas į kokį Kaimo reikalų komitetą, kaip pamokymas, pažiūrėkit, kas būna žmonėms, kurie išdrįsta paprieštarauti Ramūnui Karbauskiui.

Valdančiąją „valstiečių“ frakciją Seime šią savaitę palikęs V. Bakas žadėjo pats pasitraukti iš Seimo NSGK pirmininko pareigų.

Apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos V. Bakas pranešė antradienį. Jis tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu.

Parlamentaras teigė nusprendęs palikti valdančiąją frakciją, nes ši pakeitė per Seimo rinkimų kampaniją deklaruotą vieną svarbiausių prioritetų – kovą su korupcija.

V. Bakas į Seimą 2016 metais išrinktas pagal LVŽS sąrašą. Ši partija pasiūlė jo kandidatūrą vadovauti NSGK.

Jis yra devintas parlamentaras, palikęs LVŽS frakciją, sudarytą po Seimo rinkimų.

LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis antradienį Seime žurnalistams sakė, kad paskirti naują NSGK pirmininką neužtruks.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O tave, broileriuk, reikia išvis iš Seimo išpašolvoninti!

Italas

"Jaunas alaus mėgėjų seimo ir partijos narys trokšta susipažinti su simpatinga dama, kurios krūtinė būtų didesnė negu jo".

Petras

ACIU TAU, GABRIELIAU, UZ NAKTINI INTERVIU! KA DARYTUMEM BE TAVES IR TAVO ZVALGYBOS ? GAL SIEK TIEK IR APIE SAVE BENT KARTA PER MENESI PAPORINTUM? BUCIAU DEKINGAS...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS