G. Landsbergis: „valstiečiai“ kišasi į tyrimą, kuriame gali tapti įtariamaisiais | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: „VALSTIEČIAI“ KIŠASI Į TYRIMĄ, KURIAME GALI TAPTI ĮTARIAMAISIAIS

  • 21

Konservatorius Gabrielius Landsbergis, komentuodamas pastarųjų dienų politines aktualijas, teigia pastebintis itin pavojingą valdančiųjų bandymą daryti poveikį atsakingoms tarnyboms ir institucijoms.

Pasak G. Landsbergio, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareikšti įtarimai, kad Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus galimai už neteisėtą atlygį galėjo daryti poveikį teisėkūrai, ir greitas bei kategoriškas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos viešas reikalavimas STT pasiaiškinti dėl šių pareikštų įtarimų kuria itin pavojingą precedentą valstybėje dėl spaudimo nepriklausomoms institucijoms.

G. Landsbergio, penktadienį kalbėjusio „Žinių radijui“, manymu, „valstiečiai“ kišasi į ikiteisminį tyrimą, kuriame jie patys gali tapti įtariamaisiais.

„STT jau apklausė LVŽS frakcijos narį V. Ąžuolą, kurio parašas yra po abejotinais teisės aktais. Konkrečiai po lenkų (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos – ELTA) pasiūlyto bankų aktyvų mokesčio, po to į pelno mokestį. Posėdžio metu jis buvo dar sušvelnintas nuo septynių iki penkių procentų. Opozicija neturėjo nieko bendro, tiesiog posėdžio metu pats pirmininkas apsisprendė siūlyti palengvinimus. Kodėl tai padaryta? Tai yra tyrimo objektas“, – sakė G. Landsbergis.

LVŽS frakcija Seime šią savaitę kreipėsi į STT, prašydama paaiškinti trečiadienį deklaruotus teiginius, esą Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas V. Sutkus galėjo veikti buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio atleidimą. Tokį žingsnį frakcija žengė, argumentuodama siekiu užkardyti, kad valdantiesiems oponuojantys politikai prieš rinkimus nemanipuliuotų šia tema ir STT atliekamu ikiteisminiu tyrimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Eikite jus " nakui" valstieciu uztarejai.

Dideles algas gaunate rubliais,todel ir edate kitus zmones. Ateis laikas visi busite nuteisti,eidami PRIES Lietuva !!! Vatuvkos,ciuoskite i Rasija,kol nevelu. Pagarba - Gabrieliui ! Dabar duskite is pykcio..atejunai...naikintojai...

as

JUOS JAU LAIKAS IR SODINTI UZ JU NUOPRLNUS LIETUVAI

Ponia Ona

Ka jus laikot protingu zmogum? Gabriuka? Juk pati puikiai zinot,jai ne senelis nebutu ir anuko protingumo,jis pats nieko nepasieke ir nepasieks,pastoviai kazkokius vejus sneka ir pats nezino ka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS