G. Landsbergis: VTEK sprendimas dėl premjero interesų – labai keistas | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: VTEK SPRENDIMAS DĖL PREMJERO INTERESŲ – LABAI KEISTAS

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimas nutraukti tyrimą dėl galimo premjero Sauliaus Skvernelio interesų supainiojimo skiriant lėšų asfaltuoti gatvę šalia jo namų yra labai keistas, teigia Seimo opozicijos lyderis.

„Labai keistas sprendimas, kuris priimtas. Mano žiniomis, labai retai VTEK priima sprendimą, kuriuo nutraukiamas tyrimas. Skaitant visą medžiagą, kuri pateikta, gali kilti klausimas, kodėl premjeras buvo neišteisintas, kodėl jo klausimas paliktas kabėti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Gabrielius Landsbergis.

„Nes tas sprendimas nutraukti reiškia, kad nei išteisinamas, nei nuteisiamas“, – pridūrė jis.

Opozicijos lyderio teigimu, bylos nutraukimas šiuo momentu reiškia, kad byla iš tiesų nėra baigta.

„Dar daugiau – paskutinis sakinys išvadoje sako, kad atsiradus naujai informacijai, tyrimas gali būti pratęstas. Tai irgi kelia klausimų, kodėl toks sakinys atsirado – ar yra galimybė, kad tokia informacija egzistuoja. Gal ponas J. Narkevičius (susisiekimo ministras – BNS) neatsakė į kokius nors klausimus ir t. t.“ – svarstė G. Landsbergis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir premjero S. Skvernelio komentarus prieš VTEK posėdį – jais keltos abejonės dėl būsimo sprendimo.

Pasak opozicijos lyderio, tokius komentarus galima vertinti kaip spaudimą nepriklausomoms institucijoms.

„Tikrai mažai demokratinių valstybių žinotume, kur pagrindiniai valdančiųjų vadovai tą pačią dieną, kai nepriklausoma institucija turi skelbti išvadą, išsakytų savo nuomonę apie institucijos veiklos metodus“, – tvirtino jis.

„Pats tiriamasis Saulius Skvernelis pasako, kad jis de facto nepasitiki dviem komisijos nariais. Kitas valdančiųjų vadovas Ramūnas Karbauskis suabejoja, ar komisija dirba prasmingai. (...) Akivaizdžiai matome politinį spaudimą nepriklausomoms institucijoms. Ar tai gali turėti įtakos sprendimų priėmimui? Mes pasiliekame teisę nuspręsti patys. Manau, kad tokio pobūdžio pareiškimai galėtų susilaukti ir teisėsaugos institucijų dėmesio“, – sakė G. Landsbergis.

Ketvirtadienį VTEK pranešė, kad neturi pakankamai duomenų konstatuoti, jog premjeras Saulius Skvernelis  galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, Vyriausybei priimant sprendimą skirti 300 tūkst. eurų Upės gatvės daliai Vilniaus rajone asfaltuoti.

Šioje gatvėje gyvena premjeras su šeima.

Pusmetį situaciją tyrusi komisija konstatavo, kad nepakanka duomenų, jog premjeras Vyriausybei pernai spalį skiriant lėšas Vilniaus rajono savivaldybės keliams galėjo žinoti apie tai, jog pinigai bus skirti jo gatvei ir taip galėjo pažeisti įstatymus, todėl tyrimą nusprendė nutraukti. 

Pats premjeras neigė žinojęs, kokiai gatvei skiriamos lėšos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

...

Broileriuk, juk čia AIŠKI Dėdulės afera, ne tavo protelio lygio: tuo pačiu Karbauskį apšmeižt ir savo Trojos arklį išsukt; - tik laiko klausimas kada SS 'valstiečius' IŠDUOS.

deinis

Iškur pas žmones niekšybės ir neapikantos ,gal galėtų paskaityti komentarus ką masto tauta ,juk tiek nedaug liko iki rinkimų tikrai nebeišrinks premjeru ,tada koks tikslas šmeišti kitus žmones ,trukgyti vyriausybei ramiai dirbti ,nieko protingo nepasiūlant

Ką gi

eilinis apsižioplinimas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS