G. Landsbergis: žala reputacijai padaryta, M. Bartuškos traukimasis – teisingas | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: ŽALA REPUTACIJAI PADARYTA, M. BARTUŠKOS TRAUKIMASIS – TEISINGAS

Dėl nesustojusio Baltarusijos trąšų gamintojo „Belaruskalij“ prekių tranzito per Lietuvą nukentėjo valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ ir šalies reputacija, todėl įmonės vadovo pasitraukimas yra teisingas, sako užsienio reikalų ministras.

„Kai prasidėjo kalbos gal prieš mėnesį, kai jūs pradėjote klausti, kada įmonės turėtų nutraukti sutartis su sankcionuota įmone, sakiau, kad viena iš priežasčių yra reputacija. Jeigu nekyla jokios teisinės pasekmės, jeigu tai nėra tiesioginės sankcijos, tada yra galima reputacinė žala įmonei. Akivaizdu, kad tai buvo įvertinta, reputacinė žala buvo padaryta. Manau, kad tai yra teisingas sprendimas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Gabrielius Landsbergis.

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas antradienį pranešė, kad įmonės vadovas Mantas Bartuška iš pareigų trauksis po pereinamojo laikotarpio – prieš tai jis turės rasti sprendimus suvaldyti situaciją, susijusią su „Belaruskalij“ trąšų tranzitu.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi, nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kauniete

Nausėda baig kelti kitu šaliu ekonomika Nutrauk ryšius su vagimis Lansbergu ir Šimonyte jau aiškiau negali buti kad čia tavo darbas Tavo duotas įsakimas mus žlugdyti ŽMONĖS GAL PAMIRŠOTE KAD NAUSĖDA ATSAKO UŽ UŽSIENIO POLITIKA ar jam tik cicinakos ir jos bandito vyro reikalai rūpi Nausėda pats davei įsakima kad PIŠ nepaliuosuotu ministru DENGI NUSIKALTIMUS KARTU SU LANSBERGU

JONAS

Pone Ona jis kvailelis kuriam už kiekviena tokia šunybe i ofšorus plaukia milijonai Ir baikit lietuvei šuda malti lig nežinotumėt kad jiems eina storošiniai pinigėliai kodė tyli nuosėda jums neaišku NAFTOS TRANZITAS PER ESTIJA TRAŠOS PER RYGA RUSIJA O LENKU PARDUOTUVES ŠLUOJA LIETUVIAI tai ka dar čia rašinėjat lig tai lansbergiukas butu prezidentas Manot tas žlugdimas jo valioje jam tik pinigėliai eina o jis daro ka liepia amerikos aferistai valdžioje Kur maidanas nepraėjo paperka valdžia o įpač lietuvoje daug lansbergys KGB istas papirko ŽIURĖKIT ATĖJUS GRYBĖS STATYTINIAI PIŠ KIEK PARSIDAVĖLIU DEL RIEBESNIO KASNIO ATSIRADO skvernas tomilinas baškienė sinkevičius vinkus širinskienė Bet partijos skverne iš ju nesudarysi jau geriau butum patylėjes gavai keliuka bobai gera darba ar mažai sukčiau

ona

Pats kaltas būdamas p. Gabrieliau neversk kaltės p. Bartuškai.Privirei tai ir srėbk, būk garbingas ir atsistatydink. Neaišku kodėl p. Šimonytė taip gina kvailelį Gabrielių, kuriam Lietuvos liaudis visai nerūpi, tik laksto po JAV ir giriasi; JAV padės. Ne nepadės atsipeikėk piemenį Gabrieliau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS