G. Landsbergis: žmogaus teisių pažeidimų negalime toleruoti nei Maskvoje, nei Minske, nei Honkonge | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: ŽMOGAUS TEISIŲ PAŽEIDIMŲ NEGALIME TOLERUOTI NEI MASKVOJE, NEI MINSKE, NEI HONKONGE

  • 13

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų susitikime išsakė susirūpinimą itin artimu Kinijos ir Rusijos bendradarbiavimu.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, ES užsienio reikalų ministrų nuotoliniame susitikime su Japonijos užsienio reikalų ministru Toshimitsu Motegi (Tošimicu Motegiu) aptarti geopolitiniai iššūkiai Indijos-Ramiojo vandenyno regione.

Lietuvos ir Latvijos vardu kalbėjęs G. Landsbergis išreiškė susirūpinimą Kinijos ir Rusijos „itin artimu bendradarbiavimu ir keliamomis hibridinėmis grėsmėmis“, pabrėžė balansuojantį ES-Japonijos bendradarbiavimo vaidmenį, užtikrinant regioninį saugumą, transatlantinio bendradarbiavimo svarbą.

Ministrų taryboje taip pat aptarta ES reakcija dėl Aleksejaus Navalno įkalinimo, COVID-19 vakcinų Rytų partnerystės šalims klausimas, santykiai su naująja JAV administracija, situacija Venesueloje, Honkonge, kitos užsienio politikos aktualijos.

URM nuotr.

Kalbėdamas apie Rusijos opozicijos lyderį A. Navalną, G. Landsbergis pabrėžė, kad akivaizdi Kremliaus strategija yra pašalinti visus, keliančius grėsmę Vladimirui Putinui, o ES neturėtų apsiriboti vien politiniais pareiškimais už sisteminius žmogaus teisių pažeidimus.

„Kremlius baiminasi ore tvyrančių permainų, o A. Navalnas, kuris vos išgyveno bandymą jį nunuodyti, simbolizuoja permainas, kurių žmonės tikisi. Į jo kalinimą turime ryžtingai reaguoti. Reikia toliau tartis ir rasti bendrą ES sutarimą dėl ribojančių priemonių už A. Navalno įkalinimą atsakingiems asmenims. Negalime toleruoti žmogaus teisių pažeidimų nei Maskvoje, nei Minske, nei Honkonge“, – sakė ministras.

Kremlius baiminasi ore tvyrančių permainų, o A. Navalnas, kuris vos išgyveno bandymą jį nunuodyti, simbolizuoja permainas, kurių žmonės tikisi.

Jis ragino šiam tikslui panaudoti naują ES instrumentą – ES globalų žmogaus teisių sankcijų režimą. Ministras pabrėžė, kad ES ir toliau turi laikytis subalansuotos ir principingos politikos Rusijos atžvilgiu.

Kalbėdamas apie COVID-19 vakcinas, ministras akcentavo, kad ES turi ne tik efektyviai spręsti savo piliečių skiepijimo klausimą, tačiau sudaryti prieigą ir Rytų partnerystės šalims apsirūpinti COVID-19 vakcinomis.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: žmogaus teisių pažeidimų negalime toleruoti nei Maskvoje, nei Minske, nei Honkonge
  • G. Landsbergis: žmogaus teisių pažeidimų negalime toleruoti nei Maskvoje, nei Minske, nei Honkonge
  • G. Landsbergis: žmogaus teisių pažeidimų negalime toleruoti nei Maskvoje, nei Minske, nei Honkonge
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

kaunas

ko kiauksim??G.L.yra LIetuvos URM ministras ir jis dirba savo sferoje Ne kiauksekim vis ta pat "katarinka",..kam ir anukas,o mums --jaunas perspektyvus ,protingas Nepriklausomos LIETUVOS ministras ,,Ir shitas zmogus NIEKADA netaps savo tautos ishdaviku at shnipu ,renkanciu "medziaga" svetimai valstybei.Padorus ,pasishventes savo TAUTAI tarnauti zmogus...tai butina kazkam spiaudytis ,,,at tik "spiaudukai" ir skaito "K>D"?

Pagal anūkėlį...

Toleruoti žmogaus teisių pažeidimą gali tik Amerika ir...niekas daugiau. Snargliuk - pirmoje eilėje pasidomėk - kiek žmogaus teisių pažeidimų yra Lietuvoje. Nekalbu apie Paleckio naikinimą, Garliavos šturmą, šaudymą į demonstrantus prie seimo. Lietuvoje net DELFI, L.ryto portaluose viskas blokuojama, kas nepatinka Lietuvos valdantiems...

Jis tikrai

šaiposi iš Lietuvos ir lietuvių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS