G. Nausėda apie į susitikimą su V. Zelenskiu nepakviestą G. Landsbergį: nieko asmeniško čia nebuvo | Diena.lt

G. NAUSĖDA APIE Į SUSITIKIMĄ SU V. ZELENSKIU NEPAKVIESTĄ G. LANDSBERGĮ: NIEKO ASMENIŠKO ČIA NEBUVO

Prezidentūrai į susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu nepakvietus užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio, šalies vadovas Gitanas Nausėda teigia, jog tai nebuvo asmeniškas sprendimas.

„Nieko asmeniško čia nebuvo ir aš siūlyčiau iš šito nedaryti kažkokių didelių apibendrinimų“, – žurnalistams penktadienį sakė šalies vadovas.

Prezidentūra kiek anksčiau teigė, kad Lietuvos ir Ukrainos lyderių susitikime dėmesys buvo skiriamas karinės pagalbos klausimams, tad į jį pakviestas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Tą patį penktadienį teigė ir G. Nausėda.

„Su V. Zelenskiu mes kalbėjome apie karinę pagalbą, apie bendradarbiavimą karinės pramonės stiprinime, taip kad šioje vietoje krašto apsaugos ministras tiesiog labiau atliepė to susitikimo turinį“, – sakė Lietuvos vadovas.

Tuo metu Ukrainos delegacijos pusėje susitikime dalyvavo ir šalies diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba.

V. Blinkevičiūtė: konfliktas tarp prezidento ir G. Landsbergio daro žalą valstybei

Konfliktas tarp prezidento G. Nausėdos ir užsienio reikalų ministro G. Landsbergio yra užsitęsęs ir daro žalą valstybei, sako socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„(...) tas konfliktas tarp prezidento ir užsienio reikalų ministro G. Landsbergio yra užsitęsęs ganėtinai ilgai, sakyčiau, per ilgai. Tiesą sakant, reikėtų rasti sprendimą ir kaip galima greičiau, nes nuo to tikrai nėra geriau. Manau, daroma tam tikra žala valstybei“, – Žinių radijui penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Anot jos, abi pusės esant nesutarimams turėtų sėsti prie bendro stalo, „padėt taškus, surast sprendimus tuos, kurie reikalingi Lietuvai ir žmonėms“.

G. Landsbergis trečiadienį Prezidentūroje nedalyvavo susitikime su Ukrainos prezidento V. Zelenskio vadovaujama delegacija, kurioje buvo Ukrainos diplomatijos vadovas D. Kuleba. Ministras žiniasklaidai teigė, kad taip susiklostė ne jo paties sprendimu, į susitikimą jo nepakvietė Prezidentūra.

„Prisiminkime, prasidėjo viskas nuo atstovavimo Europos Sąjungos Vadovų Taryboje, kas dalyvaus, ten ilgą laiką, metus ar daugiau. Dabar dėl ambasadorių skyrimo, liepsnoja ir liepsnoja, kiekvieną dieną vis po truputį įpilama – vienas viena, kitas kita pasako. Tai yra negerai, taip neturi būti, nuoširdžiai tikiu ir prašau, kad kaip galima greičiau tame būtų padėtas taškas“, – kalbėjo partijos lyderė.

Prezidentūra ir Užsienio reikalų ministerija pastaruoju metu nesutaria dėl ambasadorių skyrimo. Vis tik nesutarimai tarp prezidento G. Nausėdos ir valdančiųjų konservatorių jau kurį laiką tvyro įvairiais klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

VISIEMS SENIAI AIŠKU...

Čia nieko asmeniško. Na sugalvojo tas apsinarkašinas klounas aplankyti Baltijos šalis su paruoštą zombiams programa: "paduokite "vargšams" kapeikėlių dar vienam kruiziniam laivui nusipirkti"...

Romas

'nuosėdų" visur netrūksta, bet dėl tokio tuščiavidurio prazidento gėda, gerai kad ne giminė ...

Haris

Komunistai negali nemeluoti ,toks jų principas , dirba kaip kolhoznikas , bila niebila , prezidrntūra vienam ponui tepriklauso.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS