G. Nausėda apie pratęstą „Brexit“ terminą: turime prieiti šį liepto galą | Diena.lt

G. NAUSĖDA APIE PRATĘSTĄ „BREXIT“ TERMINĄ: TURIME PRIEITI ŠĮ LIEPTO GALĄ

Europos Sąjungai trims mėnesiams pavėlinus „Brexit“ terminą, prezidentas Gitanas Nausėda sako turįs viltį, kad pratęstas terminas nėra vien tik dėl pratęsimo ir „Brexitas“ su susitarimu  bus galiausiai pasiektas.

„Jeigu terminas atidedamas vien tik tam, kad būtų atidėtas terminas – tai yra vienas dalykas. Jeigu terminas atidedamas siekiant aiškių tikslų – konkrečiai pasiekti „Brexitą“ su susitarimu – tai yra prasminga daryti, nors, ko gero, tolesnis atidėjimas, nuolatinis pratęsinėjimas tikrai būtų netoleruotinas“, – „Žinių“ radijui sakė G. Nausėda, pabrėždamas, kad termino pratęsimas sudaro prielaidas Didžiojoje Britanijoje atmetinėti „Brexit“ susitarimus vien dėl to, kad žinoma, jog „Brexit“ gali būti nukeltas.

„Turime prieiti šį liepto galą ir, aš tikiuosi, kad šis liepto galas bus konstruktyvus ir bus pasiektas „Brexitas“ su susitarimu“, – apibendrino G. Nausėda.

Tikiuosi, kad šis liepto galas bus konstruktyvus ir bus pasiektas „Brexitas“ su susitarimu.

Pirmadienį Europos Sąjunga pratęsė „Brexit“ terminą iki 2020 metų sausio 31 dienos. Tačiau, jeigu būtų sugebėta ratifikuoti „Brexit“ susitarimą anksčiau ir jam spėtų pritarti ir Europos Parlamentas, Jungtinė Karalystė galėtų pasitraukti iš Bendrijos ir anksčiau.

Priėmus ES pasiūlytą atidėti „Brexitą“  iki sausio 31 dienos, surengtas balsavimas dėl pirmalaikių rinkimų. Jungtinės Karalystės parlamentas šį ministro pirmininko Boriso Johnsono siūlymą atmetė.

B. Johnsonas antradienį vėl siūlys gruodžio 12 dieną rengti parlamento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Jooooooo, D.Britanija laikinai truputi nescia ir stena jau 3 metus negaledama pagimdyti. Kaip grazu, progresyvu ir taip liberastiska ........ cha cha cha ....truputi nescia .....

Anonimui Pydarui

Laikas atsistatydinti, per daug bukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS