G. Nausėda apie valdančiųjų krizę: kai vežimas pastatomas prieš arklį, lieki sėdėti | Diena.lt

G. NAUSĖDA APIE VALDANČIŲJŲ KRIZĘ: KAI VEŽIMAS PASTATOMAS PRIEŠ ARKLĮ, LIEKI SĖDĖTI

  • 17

Šalies vadovas Gitanas Nausėda nepagailėjo vaizdingos frazės, apibendrinant valdančiųjų gretose kilusią krizę dėl savivaldos tarybos nariams skirtų lėšų įsisavinimo.

„Kai vežimas pastatomas prieš arklį, lieki sėdėti pelkėje“, – penktadienį „Facebook“ paskyroje metaforiškai rašė prezidentas.

Kiek anksčiau Prezidentūra, reaguodama į konservatorių partijos prezidiumo siūlymą rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, akcentavo, kad atsakomybę už Vyriausybės ateitį turėtų prisiimti premjerė Ingrida Šimonytė. Todėl, pažymima Prezidentūros komentare žiniasklaidai, šios situacijos nereikėtų paversti Seimo problema.

 

 

„Išgirdome partijos, o ne Vyriausybės vadovės sprendimą. Nėra teisinga trijų ministrų problemą paversti Seimo problema. Ministrė Pirmininkė turėtų priimti sprendimus ir atsakomybę už Vyriausybės ateitį“, – komentare Eltai teigia Prezidento komunikacijos grupė.

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip pat konservatoriai nurodo partijos frakcijai Seime inicijuoti pateikti ir artimiausiu metu siekti tobulinti savivaldos kanceliarinių lėšų naudojimo ir atsiskaitymo tvarkos reglamentavimo pokyčius.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujo Seimo rinkimų diena. Naujo Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.

Kaip ELTA anksčiau skelbė, prieš savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno savivaldybėje, galimai piktnaudžiavo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis ir įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų.

Nors premjerė I. Šimonytė kartojo pasitikinti J. Šiugždiniene, ketvirtadienį ministrė paskelbė Vyriausybės vadovei įteikusi atsistatydinimo pareiškimą. Kaip numato įstatymas, premjerė dėl sprendimo, ar patenkinti ministro prašymą jį atstatydinti, turėtų apsispręsti per penkias darbo dienas.

Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys pripažįsta taip pat negalintys pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

Įsisiūbavus buvusių savivaldybių tarybų narių kanceliarinių lėšų panaudojimo skandalui, apie pasitraukimą iš pareigų pranešė prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis. Anksčiau Kauno vicemeru dirbęs P. Mačiulis teigė negalinti naudojęsis tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, tačiau dokumentų, pagrindžiančių išlaidas, neturi.

Prezidentas ragino į skandalą įsivėlusius ministrus sekti jo patarėjo pavyzdžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Nuimsi kokį žydą landsgrybį iš valdžios

Tuoj turėsi atsiprašyti Izraelio ambasadoriaus.

Tegyvuoja žydų Landsgrybių dinastijos

REŽIMAS Šiaurės Jeruzalėje -Lithuanijoje!

panašu nowsėda

nėra matęs arklio, vežimo. O iš viso nesuprantama prie ko pelkė. Na ir kas kad glušokas pastatė vežimą prieš arklį. Paimi arklį už kamanų ir pastatai ienose kaip priklauso. Kelių sekundžių reikalas ir problemos nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS