G. Nausėda: atsakomybę už A. Dulkį prisiėmė paskirtoji premjerė | Diena.lt

G. NAUSĖDA: ATSAKOMYBĘ UŽ A. DULKĮ PRISIĖMĖ PASKIRTOJI PREMJERĖ

Prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad, nepaisant to, jog Arūnas Dulkys bus skiriamas į sveikatos apsaugos ministro postą, tačiau, pasak šalies vadovo, abejonių jam sukėlė kandidato artimiausio laikotarpio veiksmų planas valdant pandemiją. Visgi prezidentas teigė, kad už A. Dulkį atsakomybę prisiėmė paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė.

„Arūnas Dulkys pristatė savo situacijos matymą, situacijos perspektyvos vertinimą. Tačiau man daugiausia abejonių kilo ne tiek dėl jo ilgalaikės vizijos ir planų optimizuoti sveikatos apsaugos sistemą, bet dėl artimiausio laikotarpio veiksmų, nes kalbame apie labai jautrų sektorių, kuris išgyvena šiuo metu didelę įtampą“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje penktadienį teigė G. Nausėda.

„Esame pandemijos laikotarpio epicentre, rodikliai vis labiau blogėja. Dėl to reikalingas labai aiškus veiksmų planas ir algoritmas iškarto, jau pirmąją dieną pradėjus dirbti“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas teigė, kad už A. Dulkį asmeninę atsakomybę prisiėmė paskirtoji premjerė. Jis taip pat patikino, kad buvo sutarta, kad, jeigu ministrui nepavyks tinkamai susitvarkyti su iškilusiais iššūkiais, bus ieškoma kitų sprendimų.

„Tas problemos išmanymas, kurį pateikė ponas A. Dulkys, paliko tam tikrų abejonių, tačiau, gerbiama I. Šimonytė prisiėmė asmeninę atsakomybę už šio ministro veiklą ir mes sutarėme, kad, jeigu dirbti nesiseks, mes tikrai nelauksime ilgai sprendimai bus priimti labai greitai“, – sakė G. Nausėda.

„Aš tikrai nenoriu, kad dirbti nesisektų ir norėčiau būti neteisus, linkiu geriausios kloties ponui A. Dulkiui, bet iššūkiai bus tikrai didžiuliai ir pagalbos jam reikės labai didelės“, – pridūrė jis.

Nors G. Nausėda akcentavo neabejojantis A. Dulkio gebėjimu įvykdyti efektyvias ilgalaikes reformas sveikatos sektoriuje, tačiau akcentavo, kad kandidato pateiktas 130 priemonių pandemijos valdymo planas nebuvo tinkamai detalizuotas.

„Kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus iš tikrųjų yra ilgą laiką Valstybės kontrolėje dirbantis žmogus, todėl tokie dalykai, kaip taupus išteklių naudojimas, vieno ar kito sektoriaus optimalus organizavimas arba principų įgyvendinimas, jam tikrai yra pakankamai gerai žinomi. Todėl aš mažiau abejonių turėjau dėl gebėjimų įgyvendinti reformas ilgesniuoju laikotarpiu, tačiau pasigedau aiškaus veiksmų plano“, – atkreipė dėmesį G. Nausėda.

„Buvo kalbama apie tam tikrą 130 priemonių (pandemijos valdymo – ELTA) planą, bet, deja, kuomet jau konkrečiai paklausėme apie šito plano sudedamąsias dalis, buvo šiek tiek pasislėpta už to, kad reikia geriau susipažinti su situacija vietoje ir kol kas to plano atskleisti nėra galimybių“, – taip pat pabrėžė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat patikino, kad išankstinio nusistatymo A. Dulkio atžvilgiu neturėjo.

„Šiuo sprendimu aš tik noriu parodyti, kad nėra jokio išankstinio vertinimo arba nusistatymo pono A. Dulkio atžvilgiu, ir aš dar kartą linkiu jam sėkmės šioje pozicijoje ir tikiuosi, kad visas problemas ar abejones dėl jo veiklos jis gebės išsklaidyti“, – sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Da Luna

taip juk 5 metams atėjo bankininkas kuris nulio vietoj, demuonstroja madas koks gražus yra dvieju ponu tarnu ivaizdys tik žiūrim premjere neš atsakomybe už dulke, prisieme, bet juk žinome kokia atsakomybe neše 2008 metais po naktyniu reformos metu, kur net puse lietuvos žmoniu neše kudašius už kardono sienos, tolin, o dabar korona sunaikins likusia dali, ar stiprins karantina ar migdis korona naudos nebus, o žmoniu pragyvenimo lygis eis žemin upie, nuo tokiu išrinktuju kurie vos velkasi savo jausmose, kur politikoj trumpa regiai, o gyvenime tikras nulis tušžio pavydalo, va jums pone geroves valstybė, švies

Kikis

Deja, tautai tenka prisiimti atsakomybę už tokį savimylą ir abejotinos kompetencijos prezidentą.

M

Man atrodo kad Lietuvai ateina galas kas valdys auhogolikai ir bemokliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS