G. Nausėda: demokratijos turi suteikti visą reikalingą politinę ir karinę paramą Ukrainai | Diena.lt

G. NAUSĖDA: DEMOKRATIJOS TURI SUTEIKTI VISĄ REIKALINGĄ POLITINĘ IR KARINĘ PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį telefonu kalbėjosi su Slovakijos ministru pirmininku Eduardu Hegeriu, su kuriuo aptarė tolesnę karinę ir politinę paramą Ukrainai.

„Rusijai tęsiant masinį Ukrainos puolimą Donbaso regione, demokratinės valstybės turi nedvejodamos suteikti politinę ir karinę paramą Ukrainai, ginančiai europietiškas vertybes ir teises bei laisves. Būtina padėti šaliai nugalėti agresorių ir padaryti taip, kad agresorius atsakytų už padarytus nusikaltimus ir žmonių kančias", - teigė šalies vadovas.

Pasak Prezidento komunikacijos grupės pranešimo, kita pokalbio tema - Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statuso Ukrainai suteikimas. Prezidentas akcentavo, kad Ukrainai pateikus atsakymus į ES klausimyną turime paspartinti formalias procedūras, kad Ukrainai ES kandidatės statusas būtų suteiktas kaip galima greičiau.

Lietuvos vadovas taip pat paragino toliau plėsti Rusijai taikomas sankcijas. Pasak šalies vadovo, jos turi izoliuoti Rusiją tarptautinėse organizacijose ir finansinėse institucijose, apimti visus Rusijos ir Baltarusijos bankus. Taip pat demokratinis pasaulis turi žengti ryžtingą žingsnį atsisakydamas rusiškos naftos ir dujų importo.

 

Gairės: karas Ukrainoje, slovakija, Gitanas Nausėda, Eduardas Hegeris, karinė parama
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS