G. Nausėda EVT ragino susitarti dėl paramos paketo Ukrainai, stiprinti gynybos pramonę | Diena.lt

G. NAUSĖDA EVT RAGINO SUSITARTI DĖL PARAMOS PAKETO UKRAINAI, STIPRINTI GYNYBOS PRAMONĘ

  • 10

Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje Briuselyje ketvirtadienį dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda ragino susitarti dėl paramos paketo Ukrainai, stiprinti Europos gynybos pramonę.

„Ukrainiečiams reikia daugiau amunicijos ir karinės įrangos. Mūsų parama turi atitikti šį poreikį. Privalome kuo greičiau sutarti dėl Europos taikos priemonėje numatyto 6,6 mlrd. eurų vertės paketo Ukrainai, kad ši parama pasiektų su agresoriumi kovojančią šalį laiku“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Kreipdamasis į ES vadovus jis taip pat akcentavo būtinybę tęsti sankcijų Rusijai politiką, toliau jas griežtinant, ir ragino ieškoti būdų panaudoti visas įšaldytas Rusijos lėšas, ne tik iš jų gaunamas pajamas, Ukrainos atstatymo tikslams.

Anot Prezidentūros, diskusijoje saugumo ir gynybos tema G. Nausėda pabrėžė, kad Europos gynybos ir saugumo pramonės stiprinimą patvirtinus ES prioritetu, būtina užtikrinti tinkamą priimtų sprendimų įgyvendinimą, suteikiant tiek politines garantijas, tiek tinkamą finansavimą įmonių gamybos pajėgumų plėtrai.

Lietuvos vadovas akcentavo būtinybę stiprinti ES sienos su Rusija ir Baltarusija apsaugą, investuojant į reikiamą infrastruktūrą.

„Norint, kad mūsų gynybos pramonė dirbtų visu pajėgumu, reikia ne tik politinio aiškumo, bet ir tikslingo, tvaraus finansavimo. Esame pasiruošę kalbėti apie naujas ES finansines priemones, skirtas būtent gynybos pramonės reikmėms“, – kalbėjo jis.

Europos lyderiai trečiadienio popietę taip pat aptarė situaciją Artimuosiuose Rytuose, o vakare tęs diskusijas apie kandidatus į ES institucijų vadovų pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kritikas

viskas ukrainai o ka gero be baudu ir mokesciu pasiulisi lietuviam prezidente .geroves valstybe

Nausėdai

Nausėda, kada pradėsi mažinti Lietuvos skolas ? Nausėda, kada pagaliau sutvarkysi antros pakopos Vergija ? Nausėda, kada pagaliau minimalus NETO atlyginimas padides iki 1500 euru ? Nausėda, kada sustabdysi Karo Propaganda ? Nausėda, kada pradesi taikytis su kaimynais ? Nausėda, kada susitvarkysi Seime ? Nausėda, kada išvarysi Landsbergi iš politikos ? KADA ?

labai

geda ir baisu lietuvos zmones nusivyle prezidentu kuris ju pinigais remia ukronacistini rezima ir savo draugeli bandyta zelenski
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS