G. Nausėda: Heraldikos komisija turi atsakyti į visuomenės klausimus | Diena.lt

G. NAUSĖDA: HERALDIKOS KOMISIJA TURI ATSAKYTI Į VISUOMENĖS KLAUSIMUS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Heraldikos komisija turi atsakyti į visuomenės klausimus, kylančius dėl jos rekomendacijų.

Taip jis kalbėjo šiai institucijai paraginus valstybės institucijas nebenaudoti Ukrainos simbolikos „Facebook“ paskyrose.

„Jei visuomenei kyla klausimų dėl komisijos rekomendacijų, komisija turi į juos atsakyti, pateikti paaiškinimus ir argumentus, – šalies vadovo poziciją trečiadienį BNS perdavė jo atstovas Tomas Beržinskas. – Tiek prezidento kanceliarija, tiek prezidentas Gitanas Nausėda remia ir rems Ukrainą visomis formomis.“

Seimui ir Vyriausybei skirtame komisijos rašte nurodoma, kad komisija „negali pozityviai vertinti oficialių Lietuvos institucijų simbolikos pakeitimo Ukrainos simbolika ar jų ne visada tinkamą derinimą“.

Jei visuomenei kyla klausimų dėl komisijos rekomendacijų, komisija turi į juos atsakyti.

Anot jos, nors suprantamas noras morališkai paremti Ukrainą ir jos piliečius, tokių simbolių pakeitimą „galima palaikyti tik kaip trumpalaikį, proginį reiškinį“.

T. Beržinskas taip pat pabrėžė, kad Lietuvos heraldikos komisija veikia savarankiškai ir sprendimus priima nepriklausomai nuo prezidento kanceliarijos.

Pagal teisės aktus, Heraldikos komisija yra sudaroma prezidento dekretu ir jam atskaitinga.

Prasidėjus karui Ukrainoje, dalis Lietuvos institucijų, įskaitant Seimą, pakoregavo savo logotipus – Lietuvos vėliavos spalvas pakeitė į Ukrainos, taip siekiant išreikšti solidarumą Rusijos užpultai šaliai.

Gairės: prezidentas, Gitanas Nausėda, Heraldikos komisija, karas Ukrainoje, Ukrainos simbolika, feisbukas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS