G. Landsbergis skelbia sutaręs su G. Nausėda dėl ambasadorių skyrimo | Diena.lt

G. LANDSBERGIS SKELBIA SUTARĘS SU G. NAUSĖDA DĖL AMBASADORIŲ SKYRIMO

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda pranešė radęs sutarimą dėl ambasadorių skyrimo.

„Rasti sprendimai visa apimtimi. Svarbiausi sprendimai dėl ambasadoriaus Londone (Eitvydo Bajarūno – BNS) taip pat rasti. Tikiuosi, kad artimiausiu metu galėsime tiksliai pasakyti, kaip tai bus įgyvendinama“, – žurnalistams penktadienį sakė G. Landsbergis.

Jis sakė kol kas negalintis atskleisti galimų ambasadorių pavardžių.

„Taikau tą pačią taisyklę, kad žmonių, dėl kurių nėra iki galo dar nuspręsta, procedūros nėra pabaigtos, tol jų pavardės yra neatskleidžiamos“, – teigė ministras.

Prezidentūrai ir Užsienio reikalų ministerijai nesutariant dėl ambasadorių, šiuo metu įšaldytas iš viso 13 Lietuvos atstovų skyrimas, tarp jų – ir Lenkijoje.

Šalies vadovo ir ministro pozicijos pastaruoju metu išsiskyrė ir dėl konsultacijoms iškviesto ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje E. Bajarūno.

Pernai spalio viduryje G. Landsbergis sustabdė ambasadoriaus E. Bajarūno funkcijas ir iškvietė jį į Vilnių konsultacijoms po ambasados darbuotojų kaltinimų mobingu ir per tyrimą nustatytų pažeidimų.

Anot ministro, sprendimas dėl E. Bajarūno bus pateiktas artimiausiu metu. Sutarimas rastas ir dėl ambasadoriaus Lenkijoje, tačiau, pasak G. Landsbergio, sunku pasakyti, kada jis bus paskirtas.

Grupė parlamentarų praėjusią savaitę registravo įstatymo pataisas dėl ambasadorių skyrimo tvarkos pakeitimų: prezidentas jomis būtų įpareigotas motyvuoti, jei atsisako skirti Vyriausybės pateiktą kandidatą, numatytas dešimties dienų terminas.

Šalies vadovo patarėja Asta Skaisgirytė anksčiau teigė, kad šios pataisos ribotų prezidento konstitucines galias. Tuo metu G. Landsbergis tvirtino manantis, kad jos ne varžo, o įtvirtina prezidento konstitucines galias.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

M

Prezidentas nusileido tikriausiai tam anūkeliui,Baigsis jo vadovavimas visiems.

Na pagaliau

Celiofaniniam narcizui kažkas įtiko. Gėda prezidentui. Turėtų gesinti nesantaiką, bet ne kurstyti. Negi visokie kremliaus trolių tvarto respublika mėšliai viską tvarko

na

Kaip diplomatinei tarnybai gali vadovauti nediplomatiskas zmogus kaip Lansbergis. Galvojo kitus galima stumdyti ir rodyti kaprizus. Prezidentas nera pirmokelis, kad galima butu ji gasdinti ar i kampa statyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS