G. Nausėda: išgyvename kritinį laiką mūsų tautos gyvenime | Diena.lt

G. NAUSĖDA: IŠGYVENAME KRITINĮ LAIKĄ MŪSŲ TAUTOS GYVENIME

  • 42

Koronaviruso pandemija tapo išbandymu Lietuvos valstybei, visuomenei ir kiekvienam piliečiui, teigia prezidentas Gitanas Nausėda, paraginęs neprarasti vilties ir kartu įveikti krizę.

Sekmadienį Prezidentūroje surengti Nacionaliniai maldos pusryčiai.

„Išgyvename nepaprastą, gal net kritinį laiką mūsų tautos gyvenime. Pandemijos sukeltas išbandymas Lietuvos sveikatos sistemai yra išbandymas ir visai visuomenei, ir mūsų valstybei. Kartu tai – ir asmeninis išmėginimas kiekvienam iš mūsų“, – į šalies gyventojus kreipėsi G. Nausėda.

Valstybės vadovas pakvietė žmones semtis stiprybės iš Lietuvos istorijos ir susitelkti nelengvu šaliai metu.

„Lietuvos istorijoje daug pavyzdžių, kurie gali ir turi mus sustiprinti šiandien. Prisiminkime, pavyzdžiui, nepalaužtą 20 amžiaus Lietuvos kankinį palaimintąjį Teofilių Matulionį. Esu tikras, kad jo tvirta, rami, tyli, bet pergalinga laikysena gali įkvėpti daugelį šiandienos žygdarbiams“, – sakė prezidentas.

„Mes asmeniškai ir kaip visuomenė įveiksime pandemijos išmėginimą, ir tapsime dar stipresni. Nenusiminkime ir nepraraskime pusiausvyros“, – Nacionaliniuose maldos pusryčiuose kalbėjo G. Nausėda.

Mes asmeniškai ir kaip visuomenė įveiksime pandemijos išmėginimą, ir tapsime dar stipresni. Nenusiminkime ir nepraraskime pusiausvyros.

Pusryčiuose dalyvavo Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, stačiatikių vyskupas Ambrozijus Fedukovičius. Maldos pusryčiai dėl karantino reikalavimų šįkart rengiami be kviestinių svečių.

Mintimis apie dėkingumą nuotoliniu būdu pasidalijo žmonės iš Lietuvos bei kitų kraštų lietuvių bendruomenių.

Savo liudijimu nuotoliniu būdu dalijosi gydytoja, medicinos mokslų daktarė Birutė Zablockienė, dirbanti Santaros klinikų Infekcinių ligų centre. Renginį iš Prezidentūros rodė nacionalinis transliuotojas.

Maldos pusryčių tradicija, kai skirtingų religinių konfesijų, skirtingų partijų atstovai susirenka dvasiškai bendrauti, atsirado 20-ajame amžiuje JAV. Nacionalinių maldos pusryčių tradiciją Lietuvoje pradėjo prezidentas Valdas Adamkus 2001 metais. Pernai ją atgaivino G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Gidas

Ir fašistai, ir komunistai dingo, o pidarai atėjo visiem laikam?Na sustabdykite tuos suįžulėjusius iškrypėlius. Tikrai Jūsų geras vardas išliktų visiem laikam.

JONAS

Man atrodo kad nors ir mesti milijardai Senis storošas eis velniui smala maišyti su savo chebra ir musu lansbergyna pasiims O tai gaveBjdono mirtininku sarašu sulindo i valdžia bet nepadės ir milijardai Lansbergy Adamkėvičiau sukčiu laikai baigsis po sausio 20 d TRAMPO INAUGURACIJOS jusu seni pirdylos sukčiavimo pederastijos iškrypėliu gauja su KGB garbačiovkos melaginga transtlecija baigiasi Ko tylite apie Trampa KAIP VISAM PASAULYJA ŽMONES RENGIA MITINGUS UŽ TRAMPA PAS MUS TYLU paskyrė gabriuka lakstyti pas bidona bet neišdegs ir storošo pinigėlei gabriu i saskaita pa 8 milijpnus neplauks Tiesiog nuo musu slepe kad pasaulis turi keistis o ne žlugti išnykti per tuo išgamas kurie neprisiėda nors snukei išpurte Žmones neklausykit nei BBSnei SNN nei LNK rinkit žinias iš doru žurnalistu

kauniete

BAISIAUSIA KAD JIE NEATSISTATYDINA APSIMETA KAD NESUPRANTA KAIP TAUTA JU NEKENČIA ATMENAT KAIP DŽIAUGĖSI NAUSĖDA KAIP GRYŽO IŠ EUROPS SU PINIGAIS O IR VALDŽION BUVO SULINDE KONSERVINIAI VAGYS TAI MATĖSI DŽIAUGSMAS KAD VALSTIEČIAI NEGALĖS PINIGUS DALYTI TAUTAI DABAR JIE PONAI DALYS I SAVO KIŠENES KAIP PUIKU NAUSĖDA KIEK CENTU PAMETĖSI TAUTAI TU SU TA SAVO SUKČIU CHEBRA PAGALIAU IŠĖDEI DORA ŽMOGU NARKĖVIČIU IR SUSIGRAŽINAI MASIULI AFERISTĖLI SUKČIU PIRMAS PUOLEI SVEIKINTI " MIEGANTI DŽO" KAIP IR GRYBĖ KLINTONIENE AFERISTE STOROŠO DRAUGE BET JAU AIŠKU KAD BIDONAS IR KAMALA STOROŠINIAI AMERIKOJE PERVERSMO NEIVYGDIS TAUTA SUKILO VISAS PASAULIS UŽ TRAMPA TAI ĮDOMU KUOM TAVE TRAMPAS PAVADINS PRIEŠ VISA PASAULI KAIP GRYBE PAVADINO ŽINOM
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS