G. Nausėda išvyksta į Japoniją | Diena.lt

G. NAUSĖDA IŠVYKSTA Į JAPONIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį išvyksta vizito į Japoniją, kur tikisi sustiprinti ryšius verslo ir ekonomikos srityse.

Šalies vadovas dalyvaus Japonijos imperatoriaus Naruhito inauguracijoje ir susitiks su premjeru Shinzo Abe (Šindzu Abe).

G. Nausėdą lydi į Japonijos rinką siekiantys patekti Lietuvos verslininkai ir energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Jis pasirašys susitarimą su Japonijos kolega dėl bendradarbiavimo energetikos srityje.

Lietuva tikisi, kad Japonijos įmonės gali dalyvauti tiesiant jūrinę elektros jungtį į Lenkiją, taip pat domimasi japonų energijos gamybos pajėgumais.

G. Nausėda susitiks su Japonijos verslo federacijos „Keidanren“ atstovais, didžiųjų energetikos bendrovių lyderiais, matysis su elektroninės komercijos ir finansinių technologijų įmonės „Rakuten, Inc.“ vadovu Hiroshiu Mikitaniu, lankysis Lietuvos ir Japonijos verslo forume, kur skaitys atidarymo kalbą.

Vizitas tęsis iki ketvirtadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

P.S.

Čia ne Nausėda pasakė o Juknevičienė prie Pasvalio

to Cirkui

jo jo vienam Baltijos kelio mitinge pasakė ' Lietuvos laukia dar daug darbų ir pirmiausias darbas yra padėti Ukrainai kovoje prieš žaliuosius žmogeliukus:)''. Jiems su galva negerai yr. Ka čia anie rupinsis savo žmonem

turbut

gavo Kauno mero uzduoti aprupinti Vyciunus krabais?.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS