G. Nausėda: JAV karių siuntimas į Lenkiją bus naudingas visam regionui | Diena.lt

G. NAUSĖDA: JAV KARIŲ SIUNTIMAS Į LENKIJĄ BUS NAUDINGAS VISAM REGIONUI

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Jungtinių Valstijų karių dislokavimas Lenkijoje tarnaus viso regiono saugumo interesams.

Tai šalies vadovas kalbėjo Griunvalde po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda).

„Šitas galimas perdislokavimas karių bus susijęs ne vien su konkrečiais Lenkijos saugumo interesais, o su viso regiono saugumo interesais“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas neseniai paskelbė, kad išves dalį amerikiečių karių iš Vokietijos, o kai kurie iš jų bus dislokuoti Lenkijoje.

Mes glaudžiai dirbame su Lenkijos puse, kad regioninio saugumo aspektai, Suvalkų koridoriaus aspektai būtų įtraukti į šį svarstymą ir kad į juos būtų atsižvelgta.

Pasak prezidento, Lietuva aktyviai bendradarbiauja su Lenkija saugumo klausimais, ypač rūpinantis vadinamojo Suvalkų koridoriaus saugumu.

„Mes glaudžiai dirbame su Lenkijos puse, kad regioninio saugumo aspektai, Suvalkų koridoriaus aspektai būtų įtraukti į šį svarstymą ir kad į juos būtų atsižvelgta“, – teigė G. Nausėda.

Jis sakė iš Lenkijos vadovo išgirdęs, kad Baltijos šalių saugumo klausimai ir gynybos finansavimas aptarti ir per A. Dudos susitikimą su JAV prezidentu D. Trumpu.

Baltijos šalys ir Lenkija yra tarp mažumos NATO šalių, kurios vykdo neformalų įsipareigojimą gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

„Prezidentas A. Duda minėjo, kad jo susitikimo su D. Trumpu metu buvo paminėta konkrečiai Lietuva, kitos Baltijos šalys. Prezidentas D. Trumpas puikiai žino mūsų pastangas būti aktyviais ir nuolatiniais 2 proc. klubo nariais“, – teigė G. Nausėda.

GALERIJA

  • G. Nausėda: JAV karių siuntimas į Lenkiją bus naudingas visam regionui
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Wilno na rowerach bez pedałów

jankiu kariu issiuntimas is ES y lenkija ,tik

pagilino karine isterija ir visa regiona pastate y nepavydetina padety karo atveju.... jankiai nes muila, lenkus isdulkys , o kartu su jais ir visas pabaltijo salis......

Anonimui Pydarui

Savo tėvą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS