G. Nausėda kalbėsis su V. Zelenskiu: Vakarai vis labiau nerimauja dėl karo Ukrainoje | Diena.lt

G. NAUSĖDA KALBĖSIS SU V. ZELENSKIU: VAKARAI VIS LABIAU NERIMAUJA DĖL KARO UKRAINOJE

  • 13

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu geopolitinę situaciją regione aptars su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu.

„Prezidentas pokalbyje su Ukrainos Prezidentu V. Zelenskiu aptars geopolitinę situaciją regione Rusijai ir Baltarusijai telkiant karines pajėgas prie Ukrainos sienų“, – BNS sakė šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO sąjungininkai pirmadienį paskelbė padidintą pajėgų parengtį ir pasiuntė karinių laivų ir naikintuvų, kad sustiprintų bloko rytinio sparno gynybą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ogi

pats musa pats rekia baikit galugale propoguot agresija o pasalinkit nato ir bus ramu ir nederetu but niekingu vasalu neturint savo nuomones juk matome kiek sunybiu pridirbo socberg saika suzlugdziusi versla ir gerus santykius vardansvabglobalistyniu nusikalteliu programos kuri marionetem tapo /geroves/ saltyniu tik ?? kam ? juk ne visiem?======

Anonimas

ot pora tai pora vens kito vertas

tai galvoju, kad specialiai didinama įtampa dėl karo, net vyksta visokie spektakliai, kaip diplomatai palieka Ukrainą, o realiai vyksta derybos, kur ruskiai reikalauja, kad NATO iškeltų savo bazes nuo jos sienų, aišku, kad visokie atsitiktinumai kokiam nors Donbase lengvai gali ir sukelti susirėmimus, bet ne daugiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS