G. Nausėda kreips didelį dėmesį, kas Seime palaikys jo iniciatyvas | Diena.lt

G. NAUSĖDA KREIPS DIDELĮ DĖMESĮ, KAS SEIME PALAIKYS JO INICIATYVAS

  • 5

Prezidentas Gitanas Nausėda kreips didelį dėmesį, kas Seime palaikys jo iniciatyvas svarstant kitų metų biudžetą, ir tai galės turėti įtakos bendraujant po kitų parlamento rinkimų, teigia valstybės vadovo patarėjas.

„Manau, labai daug pasimatys per biudžeto svarstymą, per kurį nemaža dalis prezidento iniciatyvų pavirs arba nepavirs kūnu. Manau, į tai prezidentas labai kreips didelį dėmesį: kas palaiko tas idėjas, kas nepalaiko. Kažkuria prasme turbūt geri santykiai yra grįsti bendru darbu“, – antradienį Žinių radijui sakė prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, atsakydamas į klausimą, kas yra valstybės vadovo atrama parlamente.

„Jeigu pavyks pasiekti gerą rezultatą prezidento iškeltoms idėjoms, manau, kad gali užsimegzti ir tam tikri kontaktai, kurie gali bet kuriuo atveju per gerus santykius turėti tam tikrą įtaką ir po kitų Seimo rinkimų“, – teigė jis.

Manau, į tai prezidentas labai kreips didelį dėmesį: kas palaiko tas idėjas, kas nepalaiko. Kažkuria prasme turbūt geri santykiai yra grįsti bendru darbu.

Pasak P. Mačiulio, dabar G. Nausėda bendrauja su visų parlamentinių partijų atstovais. Anot jo, valstybės vadovas nesiekia susisaistyti su viena ar keliomis politinėmis jėgomis.

„Tikrai nesieks susaistymo su politine partija, pagrindinė atrama yra žmonių palaikymas. Jeigu jis bus didelis ir toliau, bet koks susisaistymas su viena ar keliomis politinėmis partijomis prezidentui nėra reikalingas“, – sakė patarėjas.

Tačiau jis pripažino, kad atrama Seime reikalinga, norint, kad būtų priimti prezidento teikiami projektai.

P. Mačiulis taip pat tvirtino, kad G. Nausėda nedalyvauja kuriant nė vienos naujos politinės jėgos, tik skatina visus žmones dalyvauti politikoje.

Ekonomistas G. Nausėda prezidento rinkimuose šių metų gegužę dalyvavo kaip nepriklausomas kandidatas.

Seimo rinkimai vyks 2020 metų spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

besmegenis

jo ino (i)ciatyvas,protingu nebus,teks palaikyt kvailas.

earht king

kaip ponas esate valstybes pareigunas išrinktas asmuo, laukiate kas seime palaikys jūsų iniciatyvas, biauriau ir negali būti, juk esi aukščiau visko ir turi savo žodi tvirta dėk ant stalo kad net šytie nabagai, imtu ir galvotu su kuo turi reikalus ,būk batka baltarusijoj, kovotojas pasakė ir šventa nebandyk savo fokusus leisti, juk kas metai korupcijos eina per mokėsčius akcizus degalams jau kelinti metai akcizas dydėja, mokėsčiai nepajegus žmoniu, mokėtojai vargsta kenčia o ten tie klounai 141 osaba pastoviai kuria naujus planus, ekonomiškos fleitos dydinimui, mažina per puse tinginiu išlaikytiniu susodine vyti ,juk sergantys mokėsčius kuria ,užtai ir turim nesąmones,

Ema

G. Nausėdos elgesys keistas. Nėra klausimo, kad mažinti korupciją, o tik kelti mokesčius ir šelpti tinginius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS