G. Nausėda: Lietuvai rūpi Sakartvelo demokratinė ateitis | Diena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVAI RŪPI SAKARTVELO DEMOKRATINĖ ATEITIS

  • 5

Prezidentas Gitanas Nausėda, Pasaulio ekonomikos forume Davose susitikęs su Sakartvelo ministru pirmininku Georgijumi Gacharija, išreiškė paramą šalies pastangoms kurti demokratinę visuomenę ir integruotis į transatlantines ir Europos Sąjungos struktūras.

„Apgailestaujame, kad Sakartvelo parlamentui praėjusiais metais nepavyko priimti Konstitucijos pataisų, kurios pasitarnautų įtvirtinant demokratiją šalyje. Skatiname ieškoti konsensuso tarp visų politiniame procese dalyvaujančių pusių, linkime nesuteikti progų išorės jėgoms pasinaudoti pozicijos ir opozicijos nesutarimais keliant nestabilumą tiek Sakartvele, tiek visame regione“, – sakė Lietuvos vadovas.

Susitikime taip pat kalbėta apie glaudžius dvišalius santykius, aktyvų Lietuvos ir Sakartvelo piliečių ir institucijų bendradarbiavimą.

G. Nausėda patikino ministrą pirmininką, kad Lietuva rėmė ir rems Sakartvelo teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

„Smerkiame Rusijos demonstruojamą galią ir tebesitęsiančią Abchazijos ir Pietų Osetijos regionų okupaciją. Keliame šį klausimą tarptautiniu lygmeniu, nes nenorime, kad Europa pamirštų šią agresiją, kai pasaulyje kyla naujų konflikto židinių“, – teigė prezidentas.

Lietuvos vadovas įvertino Sakartvelo pastangas įgyvendinti reformas ir siekti integracijos Europos Sąjungoje. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra pasiruošusi dalintis patirtimi siekiant efektyvių reformų įgyvendinimo rezultatų.

Dėmesio skirta ir ekonominių santykių aptarimui. Sutarta stiprinti ryšius ir ieškoti naujų bendradarbiavimo nišų, nes Sakartvelas išlieka vienu pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių Pietų Kaukazo regione.

Šveicarijoje prezidentas taip pat susitiko su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (JBIC) vadovu Tadashiu Maeda, vėliau susitiks su Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėju profesoriumi Klausu Schwabu. G. Nausėda taip pat dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje „Neformalaus pasaulio ekonomikos forumo lyderių susitikimas: kylanti Europa“.

GALERIJA

  • G. Nausėda: Lietuvai rūpi Sakartvelo demokratinė ateitis
R. Dačkaus / LR Prezidento kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

skaitytoja

gėriau rūpinkitės savo šalies reikalais nes mes jus išrinkome

taip reikia

man rupi amerikos indenu teises jos paminamos gal ekonomistas gali tai pasakyt trumpui

Jonas

Ponas prezidente.zadejote kurti geroves Lietuva.KURKITE!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS