G. Nausėda: mokesčių reformos neturėtume siekti dėl ES lėšų | Diena.lt

G. NAUSĖDA: MOKESČIŲ REFORMOS NETURĖTUME SIEKTI DĖL ES LĖŠŲ

  • 2

Vyriausybė mokesčius keisti turėtų ne norėdama pasiekti kriterijus Europos Sąjungos lėšoms gauti, o siekdama ištaisyti jos netolygumus, interviu portalui „15min“ sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Norėtųsi, kad mes suprastume mokesčių reformos reikšmę žvelgdami į ją ne į kaip kriterijų ES pinigams gauti, nes tikrai nėra tikslas, kad mes imituotume mokesčių reformą, nuramintume Europos Komisiją ir gautume lengvesnę prieigą prie Europos pinigų“, – interviu portalui sakė G. Nausėda.

Prezidento manymu, mokesčių reforma turėtų būti socialiai orientuota ir ištaisyti kai kuriuos jos netolygumus.

„Mokesčių reforma pirmiausia svarbi ir reikšminga dėl to, kad mes turime ištaisyti tam tikrus netolygumus ir netgi pasiekti tam tikros didesnės mokesčių sistemos socialinės orientacijos. Jeigu tas tikslas būtų atlieptas, aš sakyčiau, kad mes tikrai padarėme labai gerą darbą likus labai nedaug laiko iki kitų Seimo rinkimų. (...) Galimas dalykas, kad kai kurių mokesčių tarifai gali padidėti, bet neturėtų atsitikti taip, kad po šitų pakeitimų žmonės konstatuotų, kad – na, žiūrėkite, prisidengia gražiais žodžiais, iškėlė kažkokius labai gražius tikslus, bet de facto viskas virto tuo, kad mes priversti mokėti gerokai didesnius mokesčius“, – teigė G. Nausėda.

Iškėlė kažkokius labai gražius tikslus, bet de facto viskas virto tuo, kad mes priversti mokėti gerokai didesnius mokesčius.

Vasario pabaigoje įvertinusi Lietuvos paraišką išmokėti pirmąją 565 mln. eurų subsidiją pagal Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą (RRF) Europos Komisija sulaikė dalies lėšų išmokėjimą, o apie 26 mln. eurų žada išmokėti tik tuo atveju, jeigu Vyriausybė per šiuos metus įvykdys rekomendacijas ir atsisakys kai kurių mokestinių lengvatų bei priims su aplinkosauga susijusius mokesčių pakeitimus.

Vyriausybė Seimui pavasarį pateiks įstatymų projektus dėl mokesčių lengvatų mažinimo ir nekilnojamojo turto (NT) mokesčio, praėjusią savaitę sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na us eda

Mus ,Prezidentas ta zino bet jis su jais ir uz juos ,o tuo labiau ne su Tauta ir uz Tevyne .

ekonomistas

Jo ekscelencija, kaip ekonomistas galėjo pateikti daugiau argumentų, kodėl reikia ir būtina mokesčių reforma. O Europos pinigai labai reikšmingi ir kai kam net į valdžią patekti padėjo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS