G. Nausėdą palaikančios rezoliucijos projekto Seimas į darbotvarkę neįtraukė | Diena.lt

G. NAUSĖDĄ PALAIKANČIOS REZOLIUCIJOS PROJEKTO SEIMAS Į DARBOTVARKĘ NEĮTRAUKĖ

Seimas į antradienio plenarinių posėdžių darbotvarkę neįtraukė rezoliucijos projekto, kuria būtų išreikštas palaikymas prezidento Gitano Nausėdos pozicijai dėl Vengrijoje priimto įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema.

Tokį rezoliucijos projektą „Dėl pritarimo Prezidento sprendimui nepasirašyti laiško, smerkiančio Vengrijos įstatymą, kuriuo buvo uždrausta LGBT propaganda nepilnamečiams“ įregistravo Seimo Lietuvos regionų frakcijos narys Petras Gražulis.

Šios frakcijos vardu parlamentaras prašė įtraukti projektą į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę, tačiau parlamentarai tam nepritarė. Už tai balsavo 36 Seimo nariai, 65 buvo prieš, 15 Seimo narių susilaikė.

„Mes, Seimo nariai, būdami išrinkti Tautos atstovai, gerbdami ir vykdydami Konstituciją, atsižvelgdami į naujausius sociologinius tyrimus – tai, kad daugiau nei 75 procentai Lietuvos žmonių palaiko tradicinę šeimą ir jos vertybes: išreiškiame palaikymą Prezidento G. Nausėdos pozicijai Vengrijoje priimto LGBT propagandą nepilnamečiams uždraudusio įstatymo atžvilgiu. Sveikiname Prezidento sprendimą nepasirašyti Vengriją smerkiančio laiško. Pritariame Prezidento pozicijai ir pareiškimui, kad niekas negali direktyvomis „iš aukščiau“ nurodinėti suverenioms, demokratinėms šalims, kokius įstatymus vertybiniais klausimais jos turi priiminėti“, – sakoma įregistruotame rezoliucijos projekte.

Dokumento projekte taip pat žadama inicijuoti ir Lietuvos Seime tokį pat įstatymą, koks buvo priimtas Vengrijoje, kalbama ir apie Partnerystės įstatymo ir Stambulo konvencijos atmetimą.

„Įsipareigojame Seime visiškai atmesti Partnerystės įstatymą ir Stambulo konvenciją. Įsipareigojame inicijuoti tokį patį įstatymą, koks buvo priimtas Vengrijoje, kuriuo ir Lietuvoje būtų visiškai uždrausta bet kokia LGBT ir translytiškumo propaganda nepilnamečiams“, – teigiama rezoliucijos projekte.

Kaip ELTA jau skelbė, prezidentas G. Nausėda mano, kad ne visa kritika Vengrijos, kuri pastaruoju metu susilaukė pastabų ir aštrių epitetų iš ES kolegų dėl įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema, yra teisinga.

Kone pusė ES priklausančių šalių, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, Italiją, pasirašė bendrą Belgijos inicijuotą pareiškimą, kuriame išreiškiamas „didelis nerimas“ dėl Vengrijoje priimto įstatymo.

„Stigmatizuojant LGBTQ žmones, pažeidžiama jų pagrindinė teisė į orumą, kurią apibrėžia Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija ir tarptautinės teisės įstatymai“, – teigiama pareiškime.

Lietuvos prezidentas parašo po šiuo pareiškimu nepadėjo. Pasak jo, ne laiškais yra sprendžiamos problemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nedašutęs politologas pareiškė , kad

Nausėdos ir Šimonytės "dvikovą" laimėjo Nausėda , lyg nematytų , kad premjerė TIESIOG .... DUODA KELIĄ ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS