G. Nausėda parengiamojoje EVT sesijoje ragino sutarti dėl sankcijų paketo Rusijai | Diena.lt

G. NAUSĖDA PARENGIAMOJOJE EVT SESIJOJE RAGINO SUTARTI DĖL SANKCIJŲ PAKETO RUSIJAI

  • 25

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį nuotoliniu būdu vykusioje parengiamojoje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje ragino kuo greičiau sutarti dėl 10-ojo sankcijų paketo Rusijai ir griežtinti sankcijas Baltarusijai.

„Neturi likti jokių galimybių Rusijai ir Baltarusijai apeiti sankcijas, vienaip ar kitaip išvengti jų poveikio. Sankcijų efektyvumas yra būtinas siekiant maksimalaus jų poveikio. Siūlau ieškoti mechanizmų, kurie padėtų tai užtikrinti“, – sakė G. Nausėda, cituojamas Prezidentūros pranešime.

Pasak pranešimo, nuotoliniu būdu vykusioje parengiamojoje sesijoje su EVT pirmininku Charles'iu Micheliu (Šarliu Mišeliu) taip pat dalyvavo Rumunijos, Ispanijos, Liuksemburgo ir Slovakijos vadovai. Parengiamoji sesija skirta pasiruošti vasario 9–10 dienomis Briuselyje vyksiančiam neeiliniam EVT susitikimui.

Prezidentas pokalbyje išsakė lūkestį, kad EVT sesijoje Briuselyje įvyks produktyvi diskusija Ukrainos eurointegracijos, Rusijos atsakomybės už agresijos nusikaltimus, užšaldytų Rusijos lėšų panaudojimo Ukrainai atstatyti klausimais.

Parengiamojoje sesijoje taip pat aptarti ekonomikos ir migracijos klausimai. Prezidentas pažymėjo, kad svarbu spartinti ES ekonomikos augimą ir konkurencingumą, stiprinti bendrą ES rinką, technologinį ir gamybinį potencialą, numatyti tinkamą finansavimą.

Kalbėdamas migracijos tema, šalies vadovas pažymėjo būtinybę sutarti ES lygmeniu dėl teisės aktų, leisiančių efektyviai reaguoti ir įveikti su nelegalia migracija, ypač autoritarinių režimų migracijos instrumentalizavimu, susijusius iššūkius.

GALERIJA

  • G. Nausėda parengiamojoje EVT sesijoje ragino sutarti dėl sankcijų paketo Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

va paskaitau komentarus i matosi ka sankciju reikia i labai

nes tiek komentaru....vadinasi ir laiko turit lysno ir elektros...ir dar yranga ....vadinasi ivedam sankcijas....sukeliam kainas....i da apmokestinsim jus....a ko neis apmokestint - uzdrausim ir baudomis pinigeli issimusim.....i nieko asmenisko cia asmenisko tiesiog reikia algas valstybiniu ymoniu tarnautojams ismoket 15 000Eur men kazdamu.... nesimeto....teks paskola imt...geroves pilieciams pilieciu geroves vardu....

omg

Šitas žmogysta nusukęs savo nosį į svetimas valstybes, kad galėtų vaidinti jog nemato visiško chaoso visose srityse Lietuvoje? Įtariu jį broilerynas ant tiek užlaužė, kad bijo net cyptelt, nors jau seniai turėjo mažiausiai keliems ministrams, o ir pačiai premjerei pasiūlyti pailsėti iki kitų rinkimų.

>> Kęstas

ko tu, VATUFKE, rūpiniesi už Lietuvą- tu geriau pasirūpink savo didžiuoju SORTYRU !!! :))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS