Šalies vadovai pasveikino Moldovą Nepriklausomybės 30-mečio proga, linkėjo taikos ir klestėjimo | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO MOLDOVĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS 30-MEČIO PROGA, LINKĖJO TAIKOS IR KLESTĖJIMO

  • 2

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė savo ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino Moldovos Respublikos žmones 30-ųjų Nepriklausomybės metinių proga.

„Prieš 30 metų Moldovos Respublikos Nepriklausomybės deklaracija jūsų tautai atvėrė naujus kelius. Šis pasirinkimas stipriai aidi ir šiandien, kai Moldovos žmonės yra laisvi balsuoti už demokratinę ir nepriklausomą ateitį“, – vaizdo sveikinime Moldovos Respublikos prezidentei Maiai Sandu sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, lietuvių širdyse Moldovai ir jos žmonėms yra skirta ypatinga vieta. Moldova buvo pirmoji pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę. Nepriklausomybės dienos proga prezidentas palinkėjo Moldovos žmonėms sėkmės, taikos ir klestėjimo.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen, Seimo ir savo vardu pasveikinusi Moldovos Respublikos parlamento pirmininką Igorį Grosu ir visus šalies gyventojus Nepriklausomybės 30-ųjų metinių proga, linkėjo šaliai klestėjimo ir sėkmės.

„Žmonių lūkesčiai ir tikėjimas valstybės ateitimi turi būti pateisinti. Stipriai remiame ir palaikome Moldovą, siekiančią glaudžiau suartėti su Europos Sąjunga ir kurti demokratinę šalies ateitį“, – teigiama Seimo pirmininkės sveikinime.

„Abi mūsų tautas sieja patys stipriausi ryšiai – bendri laisvės ir demokratijos idealai. Moldovos ir Lietuvos žmonės puikiai žino, ką reiškia laimėti laisvę ir ją ginti. Su dideliu dėkingumu prisimename, kad 1990 m. gegužę Jūsų šalies parlamentas pirmasis pasaulyje pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Šiandien Lietuva palaiko Moldovą, Jūsų šaliai pradėjus eiti reformų ir glaudesnės integracijos su Europos Sąjunga keliu. Esame pasirengę Jus remti ir stiprinti pagalbą Jūsų šaliai vykdant šią sudėtingą, tačiau būtiną pertvarką. Moldovos sėkmė šiame kelyje būtų mūsų bendra sėkmė“, – sakoma premjerės I. Šimonytės sveikinime.

I. Šimonytė Moldovai palinkėjo saugumo ir klestėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klpd.

O jūs žinote kad Moldavija, patyrusi tokį pat nepriklausomybės atgavimą, prixvatizaciją ir kt.pertvakas nežinia į kur, (taip kaip pas mus Lietuvoje), paskui sau išrinko komunistų valdžią? Nubalsavo 80%.:D)Tik nelabai seniai, kai ir tie išrinktieji apsivogė ir susikampromitavo, šalį valdo kitokie. Iš to kaip nesigirdi teigiamų žinių apie jų gyvenimą, atrodo kad ir vėl nieko gero.

ups

atrodo, kad išsirinkome Prezidentą sveikinimo atvirukų rašymui.....:(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS