G. Nausėda: Prezidentūros teisės grupė vertina V. Tomaševskio kreipimąsi | Diena.lt

G. NAUSĖDA: PREZIDENTŪROS TEISĖS GRUPĖ VERTINA V. TOMAŠEVSKIO KREIPIMĄSI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pavedęs Prezidentūros teisininkams įvertinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos kreipimąsi dėl Seimo rinkimų rezultatų naikinimo.

Partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis paprašė prezidento ir Seimo kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl rinkimų įstatymo pažeidimų.

„Kreipimąsi mes ką tik gavome, pavedžiau savo teisės grupei įvertinti jo argumentus ir tik tada mes priimsime sprendimą dėl kreipimosi“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

LLRA-KŠS teigia, kad Seimo rinkimų įstatymą pažeidė visuomenininko, laidų vedėjo Andriaus Tapino vykdytą kampaniją, kuria siekta, jog partija nepatektų į Seimą.

Seimo rinkimų įstatyme numatyta, kad prezidentas ir Seimas, gavę skundą, gali per 48 valandas kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų. Šis įvertina, ar pažeidimai padaryti. Jeigu nustatoma, kad pažeidimai buvo šiurkštūs ir jie turėjo esminės įtakos rinkimų rezultatams, sprendimą dėl rezultatų panaikinimo ar tikrų galutinių rezultatų nustatymo priima Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rasa

GERBEMAS TOMAŠEVSKI JUS KREIPETĖS I DIDŽIAUSIUS KORUMPUS LIETUVOJE

kauniete TO MANAU

IR KA TU MANAI GLUŠIAU KAD VALINSKAI DYRBA LIETUVAI TAI VARGŠELI JIE DIRBA TAVO DĖKA BET TIK I SAVO KIŠENE

onute

jau čia tas šiukšlius TO MANAU tu jau metai loji ir purvo papylti ant lenku valstiečiu Skvernelio lojai kaip šuo apie trašas keliuka dabar Valinskas pratesė pareigas loti ant gerbemo Tamaševskio KAIP IR MANĖM KAD NURIMS JUK SUNELIS PO VAIVORIKŠTE JAU SEIME BET iš laimės pasijutes vėl vos ne trečias žmogus lietuvoje apsišikai iki ausu Valinskėli nu ir nesiseka tau tai girtas gaisrine iškvietei finale bauda Tai mongolas snuki ištalžė su fanarais vaikščiojei Tai seime po tryju mėnesiu i šikine ispyrė lauk iš posto Bet kaip atsigauni vėl suveikia napoleono sindromas užsigeidiai lenkus iššaudyti ŽINAI VALINSKAI TU TIESIOG EILINIS BRUDAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS