G. Nausėda prieš „Normandijos ketverto“ derybas sukritikavo Rusiją | Diena.lt

G. NAUSĖDA PRIEŠ „NORMANDIJOS KETVERTO“ DERYBAS SUKRITIKAVO RUSIJĄ

  • 50

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda „Normandijos ketverto“ susitikimo Paryžiuje išvakarėse išsakė tvirtą paramą Ukrainai ir paragino palaikyti tarptautinį spaudimą Rusijai.

Šalies vadovas pagyrė Ukrainos „lyderystę ir ambiciją“ siekti taikos rytų Ukrainoje, bet kartu pabrėžė, kad Rusijos remiamos ginkluotos grupės iki šiol pažeidinėja paliaubas.

„Artėjant Normandijos formato viršūnių susitikimui, tvirtai remiame Ukrainos suverenitetą ir jos teritorinį vientisumą. Matome Ukrainos lyderystę ir ambiciją siekti taikaus Rusijos ir Ukrainos konflikto sprendimo. Tikimės, kad pirmadienį vyksiantis Normandijos viršūnių susitikimas prisidės prie karo Donbase pabaigos“, – sakė G. Nausėda BNS atsiųstame komentare.

Labai svarbu palaikyti tarptautinį spaudimą Rusijai siekiant, kad ji vykdytų Minsko susitarimo įsipareigojimus.

„Tuo tarpu Rusijos remiamos ginkluotosios grupuotės nuolat pažeidinėja ugnies nutraukimo paliaubas, Ukrainos rytuose ir toliau žūsta Ukrainos kariai, nuo apšaudymų kenčia civiliai gyventojai. Labai svarbu palaikyti tarptautinį spaudimą Rusijai siekiant, kad ji vykdytų Minsko susitarimo įsipareigojimus“, – pridūrė prezidentas.

Pirmadienį Paryžiuje vyks Normandijos formato viršūnių susitikimas dėl konflikto Rytų Ukrainoje sureguliavimo.

Jame dalyvaus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

2014 metais prasidėjęs karinis konfliktas tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų jau nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių.

Vakarai dėl intervencijos į Ukrainą Rusijai įvedė sankcijas.

Gairės: „Normandijos ketverto“ susitikimas, Gitanas Nausėda, kritika Rusijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

jankių okupantų mazgotei nuosėdai

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

ALGIS

JAU MAŽIAUSIAI DU KARTUS PREZIDENTAS PRALEIDO PROGĄ PATYLĖTI,PIRMAS KARTAS PER NATO JUBILIEJŲ , APIE DERYBAS SU TURKIJOS PREZIDENTU , ĮDOMU PO ŠIO FIASKO , KĄ JIS DABAR KALBĖS .

www

Ir vel prezidentura. vietoj to kad patileti. atidare srebtuve ir kaip visada ......!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS